Dugogodišnji problem
0

Zenica: Pivić pozvao Kasumovića da razgovaraju o zemljištu bolnice

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Obnova i dogradnja Kantonalne bolnice u Zenici još uvijek je upitna zbog spora oko zemljišta i posljednje presude Vrhovnog suda FBiH, a do prvih “pregovora” oko smirivanja strasti moglo bi doći u ponedjeljak.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona uputila je poziv gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kako bi održali sastanak i razgovarali o novonastalim okolnostima nakon presude Vrhovnog suda FBiH kojom je zemljište pripalo Gradu Zenica.

Spor oko zemljišta, dodatno je otežalo realizaciju projekta obnove i dogradnje Kantonalne bolnice Zenica vrijednosti 10,5 miliona eura.

Dugogodišnji napori da se problem riješi, mogli bi biti riješeni u ponedjeljak 26. februara ako bi obje strane pristale na sastanak kojeg premijer kantona Nezir Pivić sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem planira održati u sjedištu Vlade ZDK.

“Očekujem da na ovom sastanku zajedničkim snagama iznađemo rješenja kako bi se otklonile zapreke za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata i stvorili uslovi za iskorak u razvoju Kantonalne bolnice Zenica, koja je izuzetno značajna ustanova za cjelokupan zdravstveni sistem i sve građane Zeničko-dobojskog kantona, a posebno građane Zenice. Radujemo se Vašem dolasku i očekujem pozitivan ishod sastanka, na zadovoljstvo JU Kantonalna bolnica Zenica, Grada Zenice i svih građana Zeničko-dobojskog kantona”, stoji u pozivu koji je uputio Pivić.

S druge strane Kasumović je po prijemu presude Vrhovnog suda FBiH pozvao sve strane da sjednu za stol i dogovore se oko realizacije projekta, a da li će u ponedjeljak doći do sporazuma, ostaje da se vidi.