Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kud tad malog milorada nije stigla koja cigla u glavušu
Njega je tad mogla stici samo kruska sa grane :D
imas komplekse, naravno da ce braniti svoj narod, svoju historiju i vjeru. umjesto da se pozabavite samima sobom, i da ispravite svoje greske, vi cekate da vam neki covjek koji cjeni svoj narod da glas.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
...ono je bila država, ovo je provizorij.
Commi, dokle više tvoje kukanje za Jugom? :( pa to je vrijeme na žalost (možda i na radost?) prošlo.
...tuzlak, ne vidim razloga da se poređenje naziva kukanjem...da nas sada zavati ovakva katastrofa, vidjeli bi svoga boga...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nažalost,zemljotres je bio početak "humanog" raseljavanja bošnjaka,kada se u Banja Luku doseljavaju srbi iz Like,Korduna i sl. Sa zemljotresom je nestala Šeher Banja Luka.
Nekada je Banja Luka bila lijep i primjeran grad...ali sada je nažalost jedan od nacionalističkih centara ne samo lijepe naše BiH-a nego i Evrope...iskreno da vam kažem i meni nedostaje Yuga, ali nisam komunjara meni ne nedostaje jugoslavenski "komunizam"....pozdrav svim jugoslavenima ;)
U to vrijeme nije bilo naselja " Obilicevo ". To ime je Agresorska vlast poslije rata promijenila sva imena ulica i mjesnih zajednica kao i naselja a koja su nosila imena i nazive Bosnjaka i koji su asocirali na Turcizam. Tako su naselja: Budzak, Mejdan, Hiseta, Gornji Seher, Caire, Sehitluci itd. zamijenjena nazivima " obilicevo, srpske toplice, kocicev vijenac, lazarevo itd pa onda neke ulice kao : carice milice, petra karadzordjevica koji nikada nista nisu imali sa ovim gradom. Chetnicka posla
.blo vas Obilicevo. Mejdan !
I tebe i A. Izetbegovic i Milos Obilic i zamjena teze. Za mene su i jedno i drugo i trece Mejdan i Trg Oslobodjenja. Neznate nista nego zapisavati teritoriju i pljuvati po tudjoj
Moje dvoriste je u BL, to isto sto vi sad zovete Obilicevo. Odkud vam i pravo da mu mjenjate ime.
Ovi stari Americki komentatori zvuce isto kao da opisuju uvod neke nove episode Batman-a. xD
E pa nedao bog da se desi nesto slicno. Znate od koga bi dosla pomoc,od bivse Juge sigurno ne, nek se dobro svak zamisli dali je dobro biti u dobrim odnosima sa komsijama.Prvu pomoc ti ukazuje najblizi, e tu se ne gleda nacija nego nesto drugo.
Dao bog da se ponovi pa da vide ko če im pomoiči???NIKO Evo od poplava prošlo 6 mjeseci a ljudi nisu u svojim kučama a da ne govorim o jednom čitavom gradu i zemljotresu.
nije Obilićevo nego MEJDAN......
..bo zemljores sta su uradili ovi kao ovaj kokosar
daj boze opet da pobije pogan
Idete na duže putovanje, možda van Europe u krajeve gdje je vruće tijekom cijele godine i zbog toga su uvijeti idealni za razmnožavanje bakterija i nastanak infekcija? Pogotovo u ovom slučaju neće biti suvišno, ukoliko pročitate neke činjenice i napravite dobar plan kako se pobrinuti za intimnu higijenu na dugom, prašnjavom i vrućem putu. Pročitajte neke savjete. Najbolji su prirodni materijali Radi se, naravno o donjem rublju. Ako idete na putovanje gdje je vrijeme vruće, tada je poželjno nositi pamučne gaćice. Sintetički materijali su vrlo dobar potencijal za razvoj bakterija, pogotovo intimnih predjela ukoliko je stalno vruće i znojite se. Također, se pobrinite da barem jednom dnevnom mijenjate gaćice kako bi osigurali pravilnu čistoću i svježinu. Ukoliko nosite dnevne uloške, radije ih izbjegavajte jer i unatoč obećanjima da su prozračni rađeni su od sintetičkih materijala zbog kojig sluznica ne diše. Ne zaboravite na sredstva za intimnu njegu Sredstva za intimnu njegu su bitan pomoćnik svake putnice. Opskrbite se maramicama za intimnu njegu. Njima ćete se ukoliko budete dugo na putu moći osvježiti intimne djelove ili u slučaju da nema vode. Pri izboru maramica obratite pažnju na pH faktor. Maramice nisu primjerene za djecu. U ruksak obavezno spakirajte šampon za intimnu njegu koji će vam pomoći da izbjegnete gljivice ili druge infekcije koje se mogu dogoditi zbog promjene okoline, klime, vode... Isto tako pobrinite sa da šampon ima primjeren pH faktor koji neće naštetiti sluznici. Ukoliko vam svega ovoga ponestane, u borbi protiv gljivica možete se poslužiti ne zaslađenim običnim jogurtom kojeg nakon mazanja isperete s intimnih djelova. Menstruacija na putovanju Ukoliko se spremate na dalje putovanje, vjerojatno ćete u nekom trenutku dobiti menstruaciju. Ukoliko idete na kraće putovanje i u tom periodu ne bi trebale dobiti menstruaciju, može se dogoditi da ju dobijete zbog promjene klime ili zraka. Tako da u svakom slučaju trebate ponijeti tampone ili uloške. Ako idete na bili koji kraj svijeta u svakom većem gradu bi se trebali moći kupiti tamponi i ulošci možda neće biti vaše omiljene marke ali ćete ih naći. ukoliko nećete biti u stanju svaki puta kad mjenjate tampon propisno oprati ruke radije koristite uloške, kako bi zaštitile sebe od mogućih infekcija.
ja mislim da i danas penzionerima odbijaju od plata za ovaj zemljotres :D
penzija* :D