Uoči sastanka Upravnog odbora EFSA
3

Željko Šain novi dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

Piše: J. Hadžiahmetović
Željko Šain
Željko Šain
Dosadašnjeg dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Veljka Trivuna najvjerovatnije će zamijeniti vanredni profesor Željko Šain, član Katedre za finansije i Katedre za kvantitativnu ekonomiju na ovom fakultetu.

U poslijepodnevnim satima u prostorijama Ekonomskog fakulteta će biti održana sjednica Upravnog odbora te visokoškolske ustanove na kojoj će i zvanično biti odlučeno o imenovanju Željka Šaina za novog dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

"Šain je imao više glasova od protivkandidata Dženana Đonlagića i, ako sve bude po demokratskim principima, kao što je do sada bilo, ime Željke Šaina bit će poslano na potvrđivanje Vladi KS za novog dekana Ekonomskog fakulteta", kazao nam je sadašnji dekan Veljko Trivun.

Vlada KS bi već na sutrašnjem sastanku trebala imenovati Šaina na poziciju dekana jednog od najuspješnijih fakulteta u BiH.

Željko Šain je vandredni profesor i član Katedre za finansije i Katedre za kvantitativnu ekonomiju.

On je prvi doktor nauka iz oblasti osiguranja u historiji Bosne i Hercegovine. Autor je velikog broja knjiga, publikacija, monografija, naučnih i stručnih radova, te sudionik brojnih međunarodnih i domaćih projekata, skupova i komisija.