{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odobren dodatni upis učenika u Drugu gimnaziju

F
26.6.2012. u 17:06
124
4
Odobren dodatni upis učenika u Drugu gimnaziju
124
Odobren dodatni upis učenika u Drugu gimnaziju
Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Vlada Kantona je danas na sjednici odobrila dodatni upis učenika u prvi razred Druge gimnazije Sarajevo u školskoj 2012/2013. godini.
Zbog velikog broja prijavljenih u ovu školu, a koji su u osnovnim školama ostvarili najbolje uspjehe, Druga gimnazija je zatražila proširenje upisa te je odobren upis po šest učenika u šest odjeljenja nacionalnog programa i upis u dodatno odjeljenje IB mature Middle Years Program sa 18 učenika.

Vlada je dala saglasnost da se prof.dr. Željko Šain imenuje za dekana JU Ekonomski fakultet u Sarajevu, kao i saglasnost na imenovanje prof. dr. Mirze Dautbašića za dekana JU Šumarski fakultet u Sarajevu.

Profesorica kulture življenja Jasna Nikšić dobila je saglasnost Vlade na imenovanje za direktoricu Osnovne škole "Velešićki heroji".

Vlada je dala suglasnost Školskom odboru Srednjoškolskog centra u Vogošći da se Selmo Lakota imenuje za direktora Škole.

Danas je donesena i Odluka kojom se utvrđuje cijena od 4.000 KM interdisciplinarnih /multidisciplinarnih master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u trajanju od jedne godine za studente koji su studirali po predbolonjskom sistemu studiranja i to za studije "Europske integracije", "Porodica i društvo", "Djeca i mladi u sukobu sa zakonom", "Komunikologija" i "Nacionalna sigurnost i demokratsko društvo" koji će biti organizirani na pet odsjeka ovog fakulteta.

Vlada je danas razriješila članove upravnih i nadzornih odbora na 28 visokoškolskih ustanova i instituta zbog isteka mandata, imenovala nove članove tamo gdje su okončane procedure javnog konkursa, a na preostala upražnjena mjesta sačekat će se okončanje procedura izbora, saopćila je Press služba Kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: