Vlada KS
124

Odobren dodatni upis učenika u Drugu gimnaziju

FENA
Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Vlada Kantona je danas na sjednici odobrila dodatni upis učenika u prvi razred Druge gimnazije Sarajevo u školskoj 2012/2013. godini.

Zbog velikog broja prijavljenih u ovu školu, a koji su u osnovnim školama ostvarili najbolje uspjehe, Druga gimnazija je zatražila proširenje upisa te je odobren upis po šest učenika u šest odjeljenja nacionalnog programa i upis u dodatno odjeljenje IB mature Middle Years Program sa 18 učenika.

Vlada je dala saglasnost da se prof.dr. Željko Šain imenuje za dekana JU Ekonomski fakultet u Sarajevu, kao i saglasnost na imenovanje prof. dr. Mirze Dautbašića za dekana JU Šumarski fakultet u Sarajevu.

Profesorica kulture življenja Jasna Nikšić dobila je saglasnost Vlade na imenovanje za direktoricu Osnovne škole "Velešićki heroji".

Vlada je dala suglasnost Školskom odboru Srednjoškolskog centra u Vogošći da se Selmo Lakota imenuje za direktora Škole.

Danas je donesena i Odluka kojom se utvrđuje cijena od 4.000 KM interdisciplinarnih /multidisciplinarnih master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu u trajanju od jedne godine za studente koji su studirali po predbolonjskom sistemu studiranja i to za studije "Europske integracije", "Porodica i društvo", "Djeca i mladi u sukobu sa zakonom", "Komunikologija" i "Nacionalna sigurnost i demokratsko društvo" koji će biti organizirani na pet odsjeka ovog fakulteta.

Vlada je danas razriješila članove upravnih i nadzornih odbora na 28 visokoškolskih ustanova i instituta zbog isteka mandata, imenovala nove članove tamo gdje su okončane procedure javnog konkursa, a na preostala upražnjena mjesta sačekat će se okončanje procedura izbora, saopćila je Press služba Kantona.