Minimum rada ili kazne
0

"Željeznice RS" moraju sutra do 7 sati početi s radom

SRNA
Radnici "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) obavezni su da od sutra u 7.00 sati poštuju minimum procesa rada koji je Vlada RS odredila, a protiv svih koji ne izvrše radnu obavezu biće preduzete odgovarajuće mjere, saopšteno je iz ove kompanije.

Uprava ŽRS je o današnjem zaključku Vlade RS obavijestila sve organizacione dijelove preduzeća, kao i Štrajkački odbor ŽRS.

Vlada RS na današnjoj sjednici donijela je zaključak u kome zahtijeva da ŽRS organizuju rad u skladu sa Zakonom o štrajku i rješenjem Vlade RS od 26. maja, kojim je utvrđen minimum procesa rada u željezničkom saobraćaju za vrijeme štrajka u cilju sprečavanja nastanka materijalne štete u ŽRS i drugim privrednim subjektima.

Mnistar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović rekao je novinarima nakon sjednice da je Vlada RS spremna, nakon uspostavljanja minimalnih uslova rada na željeznicama, da zajedno sa menadžmentom preduzeća i Štrajkačkim odborom analizira stepen izvršenja ranije postignutog sporazuma i nastavi pregovore radi iznalaženja najboljeg rješenja za funkcionisanje "Željeznica". 

Generalni direktor "Željeznica" Dragan Savanović rekao je da Štrajkački odbor Sindikata preduzeća mora što prije prekinuti potpunu obustavu rada, jer je ona nezakonita, a kompanija zbog toga već trpi štetu od 1,4 miliona KM. 

Nadzorni odbor ŽRS je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojio zaključak kojim obavezuje upravu preduzeća da preispita poslovanja ŽRS u posljednje četiri godine.