Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za Tope, Švrakiće, Ćele i ala Ćele agresija je završena upravo 3. maja 1992. godine. Većina njih više nije qrcem mrdnula iz svojih mahala osim kad treba gdje šta hajrovati. A za običnu raju belaj je tek počinjao, pa su neki prošli ratišta širom BiH. A djecu danas uče ovi što im je front od maja '92 bio u sred Istanbula i Minhena.
Drugog maja su im polomili kicmu i odbranjeno je predsjednistvo. Treceg su se ispalili i ponekad mi je zao sto ih nisu drzali u okruzenju dok ne predaju kasarnu ali tako je kako je. Sjecam se da sam slavio ujutro treceg a vec navece sva ta vojska je bila u Lukavici vecinom i tu noc su zauzeli dijelove Dobrinje i to je bio pocetak opsade u opsadi. Tu noc su mi dosli 30 metara ispred haustora. Pricajte vi za Beretke sta hocete ali mi koji smo prezivjeli sve znamo.
Zao mi je sto cika Jovo vise nije sa nama. Njegovo Ne pucaj, ne pucaj je mnogima spasilo glave taj dan.
Da su zelene beretke bile tako sposobne Srbi bi bili davno protjerani sa Grbavice , Nedjarica i Dobrinje.Tokom cijelog rata nisu mogli zauzeti kvadratni metar srpskih linija.Prema tome smanjite dozivljaj i ne lazite.
Prodjoh cijeli rat, svasta sam se nagledao ali nikada nisam vidio da je neko goloruk uspio ubiti ili zarobiti naoruzane vojnike.Dakle cista kaz.U Dobrovoljackoj je bio organizovani napad protiv oficira iz Srbije i regruta koji nisu imali pojma sta se dogadja.Zelene beretke nisu uradile nista tokom cijelog rata osim pljacke po Sarajevu.
Pravi heroji su na Kovačima…
He bo vas alija i cijela njegova rodbina. Upropastili su nam državu da valja
Ako su poginuli da bi odbranili aliju, dzaba su zivote dali. Nesposobnijeg, a koji je bio na rukovodecim funkcijama BiH zadugo nece dobiti. Nesposoban i sebican mlakonja koji u Merhametu humanitarnu pomoc ne bi mogao dijeliti, jer bi sve uzeo odnosno ukrao, samo da njegova familija i sateliti imaju. I sina vojno sposobnog je od puske sakrivao.
Cuj Alija....!!!!! Nisam ja branio Aliju...branio sam BiH....
A Aliju nije dzaba prije rata branila SANU. U ratu je trebalo vratiti dug zato je potpisana ludacka kosulja u Deytonu i nastanak RS-a.
…vecina ovih delegata smugnulo u Njemacku krajem 92 I pocetkom 93ce…atase za kulturu i tako to…a ovaj sto se gura svugdje, predsjednik veterana Stari Grad, i sto je “osvojio” kucu Sevdaha, branioc nas dobri neki Masic, to isto treba ispitati podhitno…opasna varalica…
mala ispravka, pobjegli su u junu 92. :)
Bosnjak sam ali ako eskalira rat tako mi Allaha bit cete mi prvi na meti vi trezorci i nacrtane brade iz fildzan drzave koji se "bojite" Allaha bagro pogana kartelaska mafijaska politicarska 😉
Ako hoces suzivot, tj da granice BiH ostanu kakve jesu, mora se postovati pravo svih nacija i nacionalnosti na izbor i pravo govora. Sto se tice Srbije to treba ici po internacionalnom sporazumu BiH-Srbije. Pravilno bih bilo da na 'srpske-optuznice' se podignu 'bosnjacke-kontraOptuzbe' i to nalaze ZDRAV RAZUM. Optuziti sve clanove srpske vojske sto su bombardovali sarajlije kao nekog ko je dezerter vojske BiH, i oficire koji su 'svog' presjednika kidnapovali.
Kamo srece da se Alija nije oslobodio, tad bi ostao general Halilovic na celu Armije i rat bi rijesili za 1-2 godine. Aliji je smetala multinacionalna Armija koju je napravio Halilovic pa ga je smjenio i stavio do tada izdajnika Delica....sve po naređenju Tuđmana i Zagreba kako bi stvorio sukobe u Hercegovini
Ovo je zalosno sta radite pravim borcima. Ja ih poznajem dosta i nedaj boze nikom kako ti ljudi danas prezivljavaju a vi tu se slikate kao da ih postujete. Sto ne objavite interviju od pravih boraca danas i ne pitate misljenje o Akiji Izetbegovicu? Sram da vas bude.
Alija je trebo bit mendela do kraja kad se već furo na njega, ostat u lukavici da svijet vidi kako je predcjednik međunarodno priznate zemlje uhapšen. Nije nam bio neke koristi na slobodi.
Heroji naši lijepi. Gledaj im ponosnih lica...
90% ovih je bilo vani tokom rata, a sad se kite tudjim perjem...
hahahahha da
Čovjek koji iznio cijeli rat na svojim leđima, koji Željku osigurao karijeru kakvu nije mogao sanjati , komandat diverazanata 101 brigade , izvršio je samoubistvo vjesanjem prije 15 dana. Neimaština,nebriga društva i slavljenje lažnih heroja.