{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: U saniranju objekata prioriteti Željezno Polje i dio područja Nemile

F
23.9.2014. u 14:26
2
11
ZDK: U saniranju objekata prioriteti Željezno Polje i dio područja Nemile
2
ZDK: U saniranju objekata prioriteti Željezno Polje i dio područja Nemile
Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac boravilo je danas na području Zeničko-dobojskog kantona gdje se sastao s premijerom ZDK-a Munibom Husejnagićem i predstavnicima Općine Zenica.
Razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima i preduzetim mjerama pomoći od Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima u Zeničko-dobojskom kantonu i realizaciji sredstava za saniranje kuća, koja su već doznačena općinama.

Prema programu Upravnog odbora Federalnog fonda, za uništene stambene objekte na području ZDK-a je opredijeljen milion KM.

Tokom posjete je razgovarano i o pomoći maloj privredi, u prvom redu privrednicima koji nisu obveznici PDV-a, a njima će biti dodijeljena jednokratna pomoć od 2.000 KM za šta je određeno 600.000 KM.

"U saniranju infrastrukturnih objekata u ZDK-u prioriteti su lokalitet Željezno Polje i dio područja Nemile, što ne znači da druge lokalitete nećemo uzeti u obzir", kazao je Jaganjac.

Po njegovim riječima, osnovno polazište za ove prioritete je broj ljudi koji se koriste ovim infrastrukturnim objektima, koji prelazi više od 10.000 građana.

U Vladi ZDK-a još nije donesena odluka o tome da li će sredstva za gradnju novih kuća biti doznačena krajnjim korisnicima ili će se ugovoriti posao s izvođačima radova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: