{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Bolja saradnja radio stanica

Z
24.8.2011. u 16:44
0
2
ZDK: Bolja saradnja radio stanica
0
ZDK: Bolja saradnja radio stanica
Premijer ZDK Fikret Plevljak razgovarao je sa direktorima i odgovornim urednicima radio stanica sa područja Zeničko-dobojskog kantona o problemima sa kojima se susreću i prijedlozima za poboljšanje informativnih program i slušanosti.
Rečeno je da će Vlada ZDK i ove godine, sa malo opravdano zakašnjenje, da pomogne sve medijske kuće na području kantona u skladu sa trenutnim finansijskim mogućnostima i planiranom ovogodišnjem budžetu.

Istaknuto je da neke radio stanice sa područja ZDK imaju odličan program sa kvalitetnim informativnim segmentima, a isto tako da ima radio stanica koje samo odrađuju posao uz puštanje muzike i reklama bez aktivnog učešća voditelja. Da bi se što lakše izbjegli problemi u poslovanju radio stanica Vlada ZDK će u narednom periodu finansijski pomoći rad medija, ali će u planiranju budžeta za narednu godinu predvidjeti posebnu stavku sa sredstvima za finansiranje u oblasti informisanja.

Na sastanku je razgovarano i o formiranju asocijacije radio-televizijskih stanica ZDK sa kojom bi se poboljšala saradnja između medijskih kuća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: