{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ZDK: Bolja saradnja radio stanica

Z
24.8.2011. u 16:44
0
2
ZDK: Bolja saradnja radio stanica
0
ZDK: Bolja saradnja radio stanica
Premijer ZDK Fikret Plevljak razgovarao je sa direktorima i odgovornim urednicima radio stanica sa područja Zeničko-dobojskog kantona o problemima sa kojima se susreću i prijedlozima za poboljšanje informativnih program i slušanosti.
Rečeno je da će Vlada ZDK i ove godine, sa malo opravdano zakašnjenje, da pomogne sve medijske kuće na području kantona u skladu sa trenutnim finansijskim mogućnostima i planiranom ovogodišnjem budžetu.

Istaknuto je da neke radio stanice sa područja ZDK imaju odličan program sa kvalitetnim informativnim segmentima, a isto tako da ima radio stanica koje samo odrađuju posao uz puštanje muzike i reklama bez aktivnog učešća voditelja. Da bi se što lakše izbjegli problemi u poslovanju radio stanica Vlada ZDK će u narednom periodu finansijski pomoći rad medija, ali će u planiranju budžeta za narednu godinu predvidjeti posebnu stavku sa sredstvima za finansiranje u oblasti informisanja.

Na sastanku je razgovarano i o formiranju asocijacije radio-televizijskih stanica ZDK sa kojom bi se poboljšala saradnja između medijskih kuća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: