{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Vlade ZDK posvećena zdravstvu

F
22.6.2011. u 18:53
0
0
Sjednica Vlade ZDK posvećena zdravstvu
0
Sjednica Vlade ZDK posvećena zdravstvu
Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je pod predsjedanjem premijera Fikreta Plevljaka održala tematsku sjednicu posvećenu razmatranju Informacije o stanju zdravstvene zaštite na području ZDK.
Autor Informacije je Ministarstvo zdravstva ZDK, predvođeno ministricom Senkom Balorda.

"Cilj sjednice je da se kroz širu raspravu dođe do prijedloga koji će u konačnici značiti bolju uslugu za pacijente, a s druge strane i racionalnije korištenje sredstava“, izjavio je premijer Plevljak.

Informacija koju je nakon obilaska svih zdravstvenih ustanova u 12 općina ZDK uradilo resorno ministarstvo, po riječima ministrice Balorde, trebala bi poslužiti za izradu strategije razvoja zdravstvene zaštite na području ZDK do 2018. godine.

Za Kantonalnu bolnicu u Zenici tokom rasprave je ponovljeno da bi trebala prerasti u klinički centar, a ministrica Balorda javno je pohvalila rad domova zdravlja u Visokom, Zavidovićima, Tešnju i Doboj-Jugu, dok je izrazila iznenađenje činjenicom da Dom zdravlja u Zenici nije opremljen aparatom za mamografiju.

Tematskoj sjednici, osim članova Vlade, prisustvovali su direktori svih domova zdravlja, dviju bolnica, triju kantonalnih zavoda, predstavnici općina, predstavnici ZDK u višim nivoima vlasti, stranački lideri i predstavnici Ministarstva zdravstva FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: