{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada ZDK: Budžet se punio 92 posto u odnosu na plan

F
9.6.2011. u 19:17
0
2
Vlada ZDK: Budžet se punio 92 posto u odnosu na plan
0
Vlada ZDK: Budžet se punio 92 posto u odnosu na plan
Zgrada Vlade ZDK
Vlada Zeničko-dobojskog kantona u prvih stotinu dana rada održala je 16 sjednica i tom prilikom razmatrala 351 tačku dnevnog reda.
Premijer Kantona Fikret Plevljak danas je na pres-konferenciji, u prisustvu svih ministara u Vladi ovog kantona, izjavio da se Vlada bavila dokumentima koje je moguće provesti u praksi.

"Vlada je krenula i sve ove dane uspjela da se ponaša kao Vlada ZDK, svih građana, svih političkih opcija, svih naroda, svih vjerskih i religioznih uvjerenja. Mi smo jedan tim koji se iz dana u dan izgrađuje i povećava svoje reference i sposobnosti. Po svakoj od 351 tački vodili smo raspravu i pokazali temeljitost“, izjavio je Plevljak.

Kantonalna ministrica finansija Amra Babić izrazila je zadovoljstvo punjenjem budžeta ZDK u prvih pet mjeseci ove godine, koje se kreće oko 92 posto u odnosu na plan.

Ukupni prihodi u budžetu ZDK za period januar - maj iznose 88 miliona KM, što je za osam miliona KM manje u odnosu na plan.

Komentirajući situaciju u preduzeću "Krivaja 1884“ i odluku Vlade FBiH o raskidu ugovora sa Ferimpexom, premijer ZDK Fikret Plevljak izjavio kako će Vlada ZDK u skladu sa svojim ovlaštenjima, pravima i obavezama i dalje činiti sve da Krivaja radi, bez obzira u kojem sastavu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: