{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijedi rješavanje problema "Krivaje 1884"

F
15.4.2011. u 16:26
0
2
Slijedi rješavanje problema "Krivaje 1884"
0
Slijedi rješavanje problema "Krivaje 1884"
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je zajedno sa svojim saradnicima posjetio Vladu Zeničko-dobojskog kantona, gdje je sa svojim domaćinom, premijerom Fikretom Plevljakom, razgovorao o zajedničkim aktivnostima koje bi trebali realizirati vlade ZDK-a i FBiH.
U tom cilju dogovoreno je da se uspostavi aktivna saradnja između resornih kantonalnih i federalnih ministara, a bilo je riječi i o rješavanju pitanja vezanih za provedbu aktuelnog Zakona o policijskim službenicima, u svrhu čega je formirana zajednička radna grupa.

Istaknuto je da će obje vlade raditi na stvaranju puno boljeg ambijenta za život kako u Zeničko-dobojskom kantonu, tako i u Federaciji BiH.

Premijer Nikšić osvrnuo se i na situaciju vezanu za preduzeće "Krivaja 1884" iz Zavidovića.

"U narednom periodu rješavat ćemo i problem Krivaje 1884, čiji su predstavnici prije dva dana bili kod nas na sastanku. Nadam se da ćemo u narednih desetak dana imati jasniju sliku i situaciju u vezi s registracijom Krivaje, ali to nije jedini problem. Moramo rješavati i problem obezbjeđenja drvnih sortimenata za Krivaju, što je u nadležnosti prvenstveno Šumsko-privrednog društva ZDK. I federalna i kantonalna vlada učinit će sve kako bi Krivaja 1884 profunkcionisala u punom kapacitetu i kako bi radnici konačno dočekali ono što su čekali zadnjih desetak godina“, izjavio je federalni premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: