{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slijedi rješavanje problema "Krivaje 1884"

F
15.4.2011. u 16:26
0
2
Slijedi rješavanje problema "Krivaje 1884"
0
Slijedi rješavanje problema "Krivaje 1884"
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je zajedno sa svojim saradnicima posjetio Vladu Zeničko-dobojskog kantona, gdje je sa svojim domaćinom, premijerom Fikretom Plevljakom, razgovorao o zajedničkim aktivnostima koje bi trebali realizirati vlade ZDK-a i FBiH.
U tom cilju dogovoreno je da se uspostavi aktivna saradnja između resornih kantonalnih i federalnih ministara, a bilo je riječi i o rješavanju pitanja vezanih za provedbu aktuelnog Zakona o policijskim službenicima, u svrhu čega je formirana zajednička radna grupa.

Istaknuto je da će obje vlade raditi na stvaranju puno boljeg ambijenta za život kako u Zeničko-dobojskom kantonu, tako i u Federaciji BiH.

Premijer Nikšić osvrnuo se i na situaciju vezanu za preduzeće "Krivaja 1884" iz Zavidovića.

"U narednom periodu rješavat ćemo i problem Krivaje 1884, čiji su predstavnici prije dva dana bili kod nas na sastanku. Nadam se da ćemo u narednih desetak dana imati jasniju sliku i situaciju u vezi s registracijom Krivaje, ali to nije jedini problem. Moramo rješavati i problem obezbjeđenja drvnih sortimenata za Krivaju, što je u nadležnosti prvenstveno Šumsko-privrednog društva ZDK. I federalna i kantonalna vlada učinit će sve kako bi Krivaja 1884 profunkcionisala u punom kapacitetu i kako bi radnici konačno dočekali ono što su čekali zadnjih desetak godina“, izjavio je federalni premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: