{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CCI dao prolaznu ocjenu novim vlastima ZDK

Z
20.7.2011. u 11:55
0
0
CCI dao prolaznu ocjenu novim vlastima ZDK
0
CCI dao prolaznu ocjenu novim vlastima ZDK
Rasim Džeko (Foto: ZEDA)
Nevladina organizacija Centri civilnih inicijativa prezentirala je rezultate monitoringa rada vlasti Zeničko-dobojskog kantona u prvih šest mjeseci ove godine.
Prema tom izvještaju, Skupština Zeničko-dobojskog kantona je u prvom polugodištu bila znatno efikasnija od prethodnog saziva, jer su sve odluke podržane velikom skupštinskom većinom, a program je ostvaren u značajnom procentu.

Solidnu ocjenu dobila je i Kantonalna vlada koja je za četiri mjeseca rada realizirala 75 posto aktivnosti planiranih u prvom polugodištu.

"Ono na čemu bi Vlada trebala da radi u narednom periodu je Strategija razvoja zdravstva, za što je već donesen zaključak na tematskoj sjednici Vlade. Osim toga, premijer Plevljak je prihvatio inicijativu CCI-a za hitno donošenje strategija za razvoj poljoprivrede, zapošljavanja borbe protiv korupcije", kazao je Rasim Džeko, regionalni koordinator CCI za ZDK.

Prema njegovim riječima, Vlada ZDK bi se u narednom periodu trebala posvetiti uređivanju oblasti javno - privatnog partnerstva, slijedeći dobru praksu zemalja regije ali i pojedinih kantona u FBiH, te Republike Srpske, koji su već uredili ovu oblast.

Novčana primanja poslanika u Skupštini i članova Vlade ZDK zadržana su na nivou primanja poslanika i ministara u prethodnom sazivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: