Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ove žene što su trenutno sjede u tom Parlamentu, ne čuh da su se izašta pametno zagovarale .... Isto kao i ti muški sjede u tim finim stolicama, naprđivaju i zarađivaju 7000 KM.... Dobivaju lovu za odvojen život i još kojekakve naknade.. Isto sranje, drugo pakovanje..
Jel ovo istraživanje neke NVO?
najbolji primjer kako se zene snalaze u politici je primjer konobarice Dusanke Majkic koja je u posljeratnom periodu dogurala do jako cvrste pozicije u parlamentu. I sad mi prolazi kroz glavu njena famozna recenica o visokoj plati za nerad: "primila sam je i trebala sam je primit"
moderne,napredne zemlje se bore s ovim problemom na svim poljima sa vise ili manje uspjeha, ali bore se,mijenjaju,reformiraju itd. kad u bosni postane realnost da je jasna - reis,ivana - kardinal i branka - arhiepiskop ili vladika onda ce biti "nesto".
Jedno pitanje...dali je neko u nečemu uspio u Bosni i Hercegovini, a pogotovo žensko?!
Potpuno svejedno dal sjedi hanuma ili efendija u tim foteljama... Ne vidim zbog čega bi trebalo biti više žena, ili više muškaraca...svi zajedno su samo grlo i ruka koji govore što im predsjednici stranaka govore, dižu ruke za šta se u stranci dogovore da dižu. Ismeta Devroz (svaka čast ženi) može samo to ljepše otpjevati što joj kaže šef Srna (svaka čast ženi) može ljepše zakolutati očima kad diže ruku... Prijavi se 36% žena, 20% bude izabrano. I ove što su izabrane...dal rade nešto drugačije? Da se postave na način da se vidi da nisu tu samo zbog nemanja neke stvari među nogama, nego da donesu tu neku "drugu stranu" pogleda na ono čime se bave, da se bave projektima koji "birači" vide (al to su rezervisane stvari za "visoke") siguran sam da bi ih bilo više. Kolika im je "pamet", tj koliko ne smiju da mrdnu bez "dozvole"...očit primjer ovi belaji sa poplavama...da im je ciljna grupa "birač" obišle bi malo ova mjesta pa se promovisale. Ovako...donesi zakon...mora 40% žena...super..
Nešto iskreno mislim da kad bi žene bile na vlasti da bi nam bilo bolje. Mislim da su manje podložne korupciji i ostalim s.ranjima
Ismeta, ne fali se života ti!! Šta obična žena ima od tvoje demagogije???? Zar je ravnopravnost nešto što pripada samo ženama u politici ??????? nikada neću glasat za žene kao što si ti i ona Srna, jer nikada nećete ići za voljom žena već vaših voždova koji vas guraju i kojima idete po svoje mišljenje!!!! Užasno je to što se fališ tim šupljm inicijativama od kojih obična žena , samohrana majka- borac nema ama baš ništa!! Zato ćuti.....i nemoj misliti da si plaho pametna!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
ja imam stereotipe nemam predrasuda :)
Pomozi Bosni protiv Srbije i Hrvatske http://esimsecura.com/lan.14806/ Srbija je mnogo jaca od BiH, a i Hrvatska je nesto malo jaca, trenutno uspijevamo odbraniti sve regije Bosne i Hercegovine ali ne znamo dokle cemo to uspjeti ako nam se ne pridruze novi igraci. Potrebni su nam svi: dobri vojnici, ekonomisti, politicari, trgovci, novinari... u cemu god da ste dobri mozete pomoci u odbrani Bosne i Hercegovine od okupatora. Unaprijed hvala na odzivu.
Jednom je babo moj sa džume kući stig’o ranije I rek’o mi obuci se Idemo do Tekije. Bio sam klinac još I bilo mi je tek oko pet Al’ dobro pamtim raspoložen svijet Blagajsko sunce posvud. Nisam razumio šta on to kaže al' reče tad da smo mi Turci da paze svi da nismo gnjurci. I ja sam slušao efendiju reisa legendu tu, mirotvorca čovjeka tog, čudotvorca Tada sam ja vidio Reisa prvi put. Bio sam velik već Kroz duhovnost sam tražio riječ pred jedan koncert prostruja vijest da doći će možda on. I ja sam stajao malen pred ložom, na njemu sve od svile i kadife kraj mene hor, Arabeske Hari, Sami i ostale ublehe bjelosvjetske predamnom on, rumen i sretan. I opet sam vidio Mustafu Reisa Legendu tu, trbuhozborca Čovjeka tog, za pare borca Tada sam ja vidio Reisa drugi put. Bio je prvi maj, sa Vratnika me vodio put na Kovačima duž mahale svud nicao je novi dvor. Na bivšem mezarju kao džinovska bombona od željeza i betona a neko reče: tu će useliti on. I opet sam vidi
Legendu tu, trbuhozborca Čovjeka tog, za pare borca Tada sam ja vidio Reisa drugi put. Bio je prvi maj, sa Vratnika me vodio put na Kovačima duž mahale svud nicao je novi dvor. Na bivšem mezarju kao džinovska bombona od željeza i betona a neko reče: tu će useliti on. I opet sam vidio Mustafu Reisa Legendu tu, za prava borca Čovjeka tog, kvadrata tvorca, Tada sam ja vidio reisa treći put. Pomislih da prošlo je sve da je zauvijek sišao s vlasti kad neko reče: “kuća časti jer Predsjednik biće on.” I znam, neću vidjeti visoke peći ljude što sretni žive, vidjeću njega, poput gljive kako šepuri se u limuzini Tada ću ja vidjeti Reisa četvrti put. Ahmed Burić, Sarajevo, 30. maj 2014. godine ***
TURKINJE, bOSANKE I iRANKE SU ŽENE KOJE RADE NAJVIŠE SATI DNEVNO KUĆANSKE POSLOVE I TO PROSJEČNO 6 SATI I 20 MINUTA DNEVNO, SVAKI DAN!!! PO TOME SU PRVAKINJE U SVIJETU!!! I TO JE JADNO!!!! LJUDI, STEPEN CIVILIZACIJE NEKOG NARODA MJERI SE PREMA ODNOSU PREMA ŽENI I PREMA ŽIVOTINJAMA!!! SVE ŠTO JE NEMOĆNO IZGLEDA DA MORA BITI MALTRETIRANO I POTČINJENO, PA I KAKO ŽENE DA SE BAVE NEKIM DRUGIM POSLOM KAD CRKAVAJU U KUĆI.....
ima li to neke veze s islamom? ahihihih
ne ulazim uopće u to ima li veze s islamom, ne bi tu vjeru više ni trebalo pominjat, vidis da se ljudi zapale ko šibice kad se pomenu vjerski pojmovi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
joj kada žene kukaju o ugroženosti, posebno u bejha. svaka druga sjedi u kancelariji u kvazi administracijama i trlja se po cijeli dan i razmišlja što će napraviti za ručak kada dođe kući. Ako već hoćete ravnopravnost, uhvatite se lopate,krampe,građevine pa onda kukajte o ugroženosti.
Probajte nemate što izgubiti : http://www.sfi1.biz/14308066
Iza svakog uspješnog muškarca stoji sposobna žena. Iza većine naših političarki ne stoji muškarac, jer su usjedelice.