BiH
0

Zbog političkih razlika ŽRS i dalje bez novog menadžmenta

FENA
Očito različiti stavovi vladajuće koalicije u Republici Srpskoj (RS) i dalje su prepreka najavljivanoj reorganizaciji u Željeznicama RS-a, ali i imenovanju izvršnih direktora u tom javnom preduzeću koje grca u gubicima.

Predsjednik Nadzornog odbora "Željeznica RS" Boro Stevanović potvrdio je nakon sjednice tog tijela u Doboju da novi direktori nisu izabrani jer još nisu usaglašeni politički stavovi na nivou vladajuće koalicije u vezi s ovim pitanjem.

"Čim dobijemo prijedlog imena za pozicije izvršnih direktora, sazvaću vanrednu sjednicu na kojoj će imenovanje biti izvršeno", rekao je Stevanović.

Produžen je i rok za izbor novih izvršnih direktora ovog preduzeća za još mjesec dana, iako su “stari” smijenjeni još 29.jula.

Od 12. augusta Nebojša Lujić, Sretko Božanović, Biljana Raković i Željko Đurić vršioci su dužnosti izvršnih direktora ovog preduzeća i ostaju na tim dužnostima dok se ne imenuju nosi rukovodioci.

I dok vladajuće stranke vode borbu za fotelje u menadžmentu “Željeznice”, radnici strahuju od najavljenih 440 otkaza i ukazuju da plaće kasne i po nekoliko mjeseci.

Putnici se žale na kašnjenja ionako spornih vozova, ali do danas nije pokrenuta odgovornost svih onih koji su svojim radom i djelovanjem doveli "Željeznice RS" u veoma teško stanje.

To javno preduzeće povećalo je akumulirani deficit u ovoj godini na čak 181,3 miliona KM i manjak se sve više približava ukupnom kapitalu.