biznis
0

Iz trećeg puta imenovan menadžment Željeznica RS-a

FENA
Željeznice Republike Srpske tek u trećem nastavku sjednice Nadzornog odbora dobile su novi menadžment.

Na funkcije četiri izvršna direktora danas su imenovani vršioci dužnosti, a nakon prošlomjesečnog zahtjeva Vlade RS-a da Nadzorni odbor tog entitetskog gubitaša razriješi četvoricu izvršnih direktora ili će oni biti smijenjeni.

Predsjednik tog odbora Borislav Stevanović potvrdio je da je za izvršnog direktora poslova operacija imenovan Željko Lujić, izvršna direktorica pravnih poslova je Biljana Raković, Srećko Božanović će obavljati poslove direktora infrastrukture, a ekonomski poslovi bit će u rukama Željka Đurića.

Ranije smijenji izvršni direktori, Rodoljub Milovanović, Dušan Spremo i Nikola Pantić, koje je generalni direktor Dragan Savanović označio kao kočničare najavljivenoj reorganizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, uputili su žalbu zbog razrješenja s funkcija.

Četvrti bivši izvršni direktor Dimšo Todorović ranije je sam podnio ostavku.

To javno preduzeće RS-a povećalo je akumulirani deficit na čak 181,3 miliona KM i manjak se sve više približava ukupnom kapitalu.

Iz PDP-a su upozorili ranije da “rat za fotelje”, koji u Željeznicama “vode SNSD-e i DNS, predstavlja još jedan dokaz da se vladajuća koalicija bavi ličnim i stranačkim interesima, a ne rješavanjem problema u ovom preduzeću”.