{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nisu imenovani izvršni direktori Željeznica RS

S
3.10.2011. u 15:11
0
0
Nisu imenovani izvršni direktori Željeznica RS
0
Nisu imenovani izvršni direktori Željeznica RS
Nadzorni odbor "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) ni na današnjoj sjednici nije imenovao izvršne direktore ovog javnog preduzeća, rekao je Srni predsjednik Nadzornog odbora Boro Stevanović.
Stevanović je objasnio da je komisija za izbor novih izvršnih direktora završila svoj dio posla i podnijela referat na današnjoj sjednici Nadzornog odbora.

"Komisija je konstatovala da dva kandidata ne ispunjavaju uslove konkursa, dok je dokumentacija ostalih koji su se prijavili na konkurs u potpunosti uredna", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, novi direktori nisu izabrani jer još nisu usaglašeni politički stavovi na nivou vladajuće koalicije u vezi sa ovim pitanjem.

"Čim dobijemo prijedlog imena za pozicije izvršnih direktora, sazvaću vanrednu sjednicu na kojoj će imenovanje biti izvršeno", rekao je Stevanović.

On je dodao da je Nadzorni odbor ŽRS danas donio i odluku kojom se rok za izbor novih izvršnih direktora ovog preduzeća produžava za mjesec dana, jer je rok ranije naveden u konkursu već na isteku.

Među prispjelim konkursnim prijavama za upražnjena mjesta sva četiri izvršna direktora ŽRS nalaze se i zahtjevi aktuelnih vršilaca dužnosti direktora u pravnim, ekonomskim, poslovima operacija i infrastrukturnim poslovima.

Nadzorni odbor "Željeznica RS" imenovao je 12. avgusta Nebojšu Lujića, Sretka Božanovića, Biljanu Raković i Željka Đurića za vršioce dužnosti izvršnih direktora ovog preduzeća.

Nadzorni odbor ŽRS smijenio je 29. jula izvršne direktore prevoza Dušana Spremu, pravnih poslova Nikolu Pantića i ekonomskih poslova Rodoljuba Milovanovića, dok je Dimšo Todorović, izvršni direktor infrastrukture, podnio ostavku na to mjesto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: