Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veli jedan moj poznanik, koji je u penziji: Kod mene ti je penzija ko u zene menstruacija. Kad je dobijem traje mi pet, sest dana, a poslije me mozes yebat.
@zbunjen nisi ti zbunjen nego glup. Kakve veze ima otkad je fazon, bitno je da je dobar. A što se penzija tiče glavna provala u Raifaisen banci je kad kažu penzioneru (a vidio sam svojim očima i čuo ušima) ' MOŽETE DOBITI ČEK OD PENZIJE AKO ŽELITE, ALI NOVCA NEMA’ čiča jedan se grohotom nasmijo, kaže 'e ovo u svojih 73 godine nit sam čuo nit doživio'. Svaka vam čast!
Zašto varate jadne ljude ...!!! Kažete mirovine 7. a one liježu 17. a jadnik koji ju je zaradio svako jutro stoji u redu da mu neka napirlitana "dama" s one strane šaltera kaže "PARA NE(j)MA
Napirlitana sa platom skoro ili preko milju, a ovaj se jadnik ovamo citav zivot sjebav'o za penziju od 400km, a da ne pricamo o tome da su plate i naknade raznorazne, nasim "dragim" politicarima u cijeloj drzavi "legle", jer pobogu, moraju se aranzmani za ljetovanja diljem svijeta uplatit'. Da se ne okasni... A vi dragi i jadni bosanci i hercegovci svih vjeroispovjesti i ateisti, sisajte motku... Na sta smo spali, Boze dragi. Ima li kraja ovom bezobrazluku ovih "svrha"
komplikovano, a cijeli radni vijek odvajali za penzionerske dane, i sada nemaju para. pa gdje su?
Manjka za isplatu sirotinji penzije (bijede od penzija) ??? Za sve budaleštine ima ali za penzionere nema, daj bože da potpuno nestane novca i da svi mi penzioneri poumiremo i da vlast dahne dušom i nastavi sa uživanjem. SRAM VAS BILO!
Svakog mjeseca biti ce sve gore i gore,ne samo kod nas vec i u regiji,evropi,i svijetu...Zna se ko kontrolise monetarnu politiku cijelog svijeta,ako nasi pijuni neslusaju nema ni novca..
Nije ni čudo da penzija nema.Ogroman broj onih što nezasluženo primaju penzije se stvorio.To se posebno odnosi na 40-50 godišnjake koji srede penziju(svi znamo kako),i onda nastave raditi na crno,te silni tkz.borci,vojnici itd itd.Nezainteresovanost ovih glav.onja na vlasti da bilo šta urade po tom pitanju dodatno pogoršava situaciju
Nabijem na ku*ac i ovaj svoj patriotizam i sve,oticu odavde majke mi ovo postaje neizdrzivo,najbolje je volit Bosnu iz daleka tad je najljepsa.
"Zbog manjka sredstava penzije će biti isplaćivane postepeno u narednih sedam dana" NE LAŽITE! DALI STE SAMO DADUM ISPLATE - MRTVO SLOVO NA PAPIRU. BOLJE BI BILO DA STE OTVORENO REKLI DA NEMA NOVCA I DA ĆE PENZIJE BITI ISPLAĆENE U NAREDNIH 27 DANA. KAKVIH 7 DANA? TO JE LAŽ! Kako državu, vladu i vas nije stid ljudi, najugroženije populacije, koji ono malo novca kojeg primaju na ime penzije, čekaju kao ozeblo sunce, bez ijedne KM, onemogućeno im je da kupe hljeb. Pare za penzije se moraju obezbijediti! Penzioneri su ljudi koji su tokom svog radnog staža punili fond penzionog osiguranja. To je njihov novac koji ste umanjili i nekoliko puta, da bi im na kraju isplaćivali mizeriju koju niste u mogućnosti dati na vrijeme!
Vlastela plasira senzacionalističke tenzije, stvara ambijent STRAHA, kako bi se odvukla pažnja sa nemaštine, jada i čemera u koji tone sve veći broj BH građana... U ovakvoj agoniji živi narod od Zvornika do Bihaća.... 10-tine hiljada mladih VSS bez ikakvog posla.... nema ništa lakše nego biti destruktivan....huškati ljude na ljude.. narod na narod... budi junak, pa stvori nešto pametno za sebe i svoju okolinu....
PARA U DRZAVI IMA ,SAMO DA SE SMANJE TROSKOVI SVIH ZA 15 POSTO,ETO PARA ZA PENZIJE I DA MINIMALNA BUDE 500KM,JEDNOSTAVNO TREBA UVEST 11 POSTO POREZA NA NA LUXSUZ...........
Propast !!!
Penzioneri ce postepeno gladovat u narednih 7 dana. Takodje ce sukcesivno izmirivat racune
Zamislite ljude koji imaju minimalnu penziju, i svaki dan iščekuju da im ovaj jad od penzije, koja je sigurno krvavo zarađena legne......Užas.