Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj preseravanja, pa ovo je klasični udar na ljudske slobode. Hoćeš da se slikaš u lijepom okruženju - gdje ćeš ako nećeš na Vilsonovom. E pa ja ću se slikati, pa neka po 56435435 x legitimišu, ako im nije toliko puta mrsko procesuirati. Koji se kriminalci šetaju po gradu, a oni građane peglaju zbog fotoaparata ?! Smiješno, svašta, nevjerovatno!!!
I kažete u Titino vrijeme bilo zafrkano?! Pa ovo je kao u DDR-u Zbog amerikanaca? Pa kod njih se slikaš ispred bijele kuće...
covjeka su legitimisali jer je imao fotoapart u blizini zgrade USAID-a... nije to bilo zbog vilsonovog setalista.. a sada, pitanje dana glasi... zasto im je tako bitna ta zgrada? iz razloga sigurnosti to taje, ali udite sigurni da je nesto veoma bitno unutra... ;-)
mene su veceras legitimisali, pitali gdje sam bio, gdje idem poslije i cime se bavim, na odlasku slikali iz crne petice na parkingu iznad parka kod druge gimnazije a mozda naknadno i pratili nakon parkiranja bicikla preko puta americke ambasade na trolejbuskoj stanici iz pravca jezera. receno mi je kako \"sam citavu ciu digao na noge\". svasta na dunjaluku. preporuceno mi je da ne parkiram nigdje oko onog parka kod gimnazije i raskrsnice prema stomatologiji. nigdje znaka upozorenja, zabrane i sl. ... strahovlada na djelu!
I JA SAM VLAH I IMAM FOTO APARAT, PA NE BI VOLIO DA PRODJEM AKO ALEKSANDAR. GDJE IZLAZE SIPA-ine PREPORUKE DA SE ZNAM VLADATI.
i mene su uhapsili sa zenom i malim djetetom ispred 2 gimnazije jer smo se tu slikali u parku a drot pored americke ambasade je dosao i odveo mene na saslusanje i slicno, ma grad nam je toliko slobodan a drzava demokratska.
ja sam slikao sad za vikend i to bas vilsonovim, sve zivo sam slikao i nista mi niko ne rece. isto sam slikao pored nove americke ambasade, isto nista. mozda sam imao srece, a mozda je tip zbog neceg drugog legitimisan, mozda je neka znacajna guzica prolazila ili dolazila pa da nije radi toga... uglavnom, glupo je to uopste braniti kad ima toliko nacina da se snimi.
Da mi je znati ko su ovi smrdljivci koji na svoja p0gana usta serru kako jadni \"policajci samo rade svoj posao\"? Jeli to njima posao da zaustavljaju fotografe? Kad se gdje pljačka i puca i kolje, policajci samo tu stoje i smrde, i uzgajaju svoje krmeće stomake, ne bi li što više ličili na krmad. A kad neko fotografiše unaokolo, onda oni \"čine svoju dužnost\" i legitimišu ga. E ako je to njihova uloga, znači ja ne plaćam porez da me štite od kriminalaca i ološa (mada je ovo proturječno, jer se zna da policajci spadaju među najgori ološ) već da hvataju okolo \"sumnjive fotografe\". Svaka čast policajci, dabogda vam vaša krmčad od djece pocrkkala
@Mufid , @m potpisujem
Potpuno podržavam fotgrafe, bez obzira na nacionalnu pripadnost....... A samovlasti policije i državnih organa će se valjda jednog dana stati u kraj.....pozdrav fotografima, zajedno smo jači :))
ma joj i meni se desila slična stvar prije tri, četiri godine. Vraćala sam se iz Zetre sa utakmice sa prijateljima i slikali smo se u parku preko puta ambasade SAD-a. I došao je policajac, tražio da pogleda slike i morali smo izbrisati sve one na kojima se vidi ambasada:D Šta ćeš, tako je to...
8 kgb-ovaca
Mi se isto zalazemo dak svako radi svoj posao. Ali ovi momci nisu radili svoj posao nego su prekoracili ovlastenja. Da postoji znak zabrane fotografisanja u blizini OHR-a ili ISAID onda bi bilo da su oni koji su bili zaustavljani zbog toga bili sa razlogom legitimisani i da su nacinili prekrsaj. Posto nema znaka zabrane fotografisanja NIJEDAN POLICAJAC U OVOJ DRZAVI ZVANOJ Bosna i Hercegovina NESMIJE DA TE LEGITIMISE INACE ZLOUPOTREBLJAVA SVOJA OVLASTENJA. Daj se urazumite vise. Zamislite stranca koji se šeta (naglašavam) šetalištem i fotografiše u Sarajevu i onda mu prilaze dvojica i kazu daj papire. HALOOOO !!!! To unistava turizam a bogami udara i direktno u građanske slobode. Mislim da su Policija i SIPA na redu da se po pitanju ovoga oglase i jasno kazu jesu li objekti kao sto su OHR i USAID pod zabranom fotografisdanja i AKO JESU ZASTO NEMA ZNAKA ZABRANE FOTOGRAFISANJA kao sto je to slucaj sa Americkom ambasadom.
Ako trazimo da zivimo u sigurnom gradu onda pustite organe reda da obavljaju svoje zadatke i pomozite. Samo zajedno mozemo protiv kriminala.
Ovi u trenerkama, sandzaklije ili sto..?