Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Jer, poslije rata je rat“. -Brigadni general Izet Nanić
Izet Nanić HEROJ!!
Izet Nanić HEROJ!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Atif: "Ja sam više puta opisivao Krajišnike. To je poseban soj ljudi. To su megdandžije i ljudi paradoksa. Na jednoj strani su heroji, evo, koji su stigli u Sanski Most, pa nadomak Prijedora, a , s druge strane imate čitav jedan korpus Krajišnika, kukavica, u dijaspori. Dok ovi junaci ratuju ovdje, ovi drugi još nešto čekaju u Švedskoj, Njemačkoj, Austriji...Pa, i ova borba naša međusobna sa autonomašima Fikreta Abdića, to je pokazala. Autonomaši su hrabri borci."
SILA NEBESKA ⚜️⚜️⚜️
Monografija 3. korpusa sad služi kao dokaz u postupku protiv Mahmuljina.
Da nij bilo njih i HV s druge strane,nikad ne bi ste znali ciji je traktor brzi😂😂😂nemojte biti tako nezahvalni
E ove ja generale cijenim. Koji pišu knjige i memoare. A svi koji su političari, oko stranaka raznih dovoljno govore o sebi
Peti korpus je izdržao 3 godine u obruču HVOa, VRSa i Babinih automonaša, i na to sve su oslobodili Krupu, Ključ, Sanski Most, ušli u Veliku Kladušu, pomogli Hrvatima u Oluji čišćenjem Srba sve do Petrinje (Hrvati su uzvratili pomoć u artiljeriji). Prijedor je bio naš, Alija nas je zaustavio, ali realno Banjaluka je bila prevelik zalogaj, treba pošteno reći, jer su se Hrvati tada već isključili, a vojsci se nije ratovalo jer su se vratili svojim kućama.
Vehbija Karić: "Juka je produkt ovog rata...U početku rata, na barikadama, on je ispoljio određenu dozu hrabrosti. Vidite, on je bio izrešetan u obračunu lokalnih bandi i rat ga je zatekao na štakama, ali mu to nije smetalo da znalački organizuje svoje momke, da im obezbjedi oružje i municiju...Ali, kako je rat odmicao on se vraćao svojim navikama, počeo je da pljačka i da otima...Juka je, riječju, savremeni hajduk."
Ahahaha trebao vam nato + hrvacka vojska + vasa vojska da pomjerite ovu saku srba u BiH hahaha ja mitomana majko
"Šaka Srba" koja je na svakom brežuljku imala tenk, haubicu, PAT, PAM, ZIS, Browning, Bofors i minobacač, a ti ga možeš uzeti samo "na foru", jer nemaš čime da ga gađaš.
@TurcinRomkinjaSrbin Jesam sta slagao + taj famozni Bihac je bio kupovan od strane Alije da ne udjemo u njega
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Novinar: Kakva je vaša filozofija ratovanja? Atif: Elastična odbrana. Neprekidni napadi. Dinamika, promjene, bilo kakve. Samo promjene! Novinar: Imate li neki uzor među vojskovođama? Atif: Idola nemam! Ali, postoje - ratne doktrine. Ja bi izdvojio francusko - njemačke ratne škole. One zahtijevaju visoku stručnost i lojalnost. Kome lojalnost: Narodu i državi! Eto, to je to.
@juka1988, Šta nije tačno? Ti znaš bolje od Dudakovića šta misli Dudaković(izjava Šefki Hodžići za Oslobođenje 1995.)?
SVAKA CAST ARBIH
Jeli ovo sponzorirani članak
"Dugo smo vas čekali"
Tako se Bakire radi. Korak po korak i tu je drzava. Kolika je tolika je,nasa je.Nije u avnojevskim granicama,mozda je moguce navuci jos koji kilometar,ali dobro je.
ciji/a si ti??
Zivio Alija i bosanska armija!