Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast...djecu treba usmjeravati da se zanimaju za nauku, ne dopuštati im da vrijeme provode na ulici među narkomanima, u blizini kladionica...djeca trebaju ČITATI...
čitati šta?
čitati školsku lektiru primjerenu uzrastu da budu obrazovani, a ne da ne znaju ispuniti običnu uplatnicu nakon završene srednje škole...@aligatorMujo
Sto su se dezurni "drzaci svijeca", gospodi: Ljakicu, Busatlicu, Zakirlicu, Kuduzovicu... te ostaloj wehabijskoj ,"dawetskoj", bratiji, uspirlitali, jer su prokuzeni u zelji da kao mogu svim Bosnjacima prodavati ,"wehabijsku davu", u formi edukacije.
@Hercegovkatu svu bratiju, znam gdje su pojedinci studirali i znam koliko su im mozgovi "isprani")...Valjda očekuješ da će jedan Semir Imamović koji Vaš promoviše preko wehabijskog SAFF-a ili Zukorolić ili Bušatlić i slične "hanefije" , biti tako naivni, pa ovim prodanim dušama iz IZ, otvoreno reči da su wehabije... Presmješna si, ali ujedno i drska i bezobrazna/neodgojena !!!
2@HercegovkaPitaš kako znam da su ,: "Akos", "Svitanje" i ostala KOHO bratija proselefijske iliti wehabijske NGO, da ne slijede naš mesheb i akidu? Smiješno pitanje... Dovoljno je vidjeti/čuti, kako se ta bratija ponaša u Fahdovoj, način na koji klanjaju, njihova priča o slijeđenju sunneta, (ali samo na Vaš ,wehabijski način, su dovoljni malo inteligentnijem čovjeku, koji neće "pasti" , na paketić, koji ćemu dijete dobiti poslije kursa u "Ljetnoj školi", a lično poznam, personalno,
1@HercegovkasaNeretvePrvo , drskost i način tvoje wehabijske komunikacije, (nekakvo pozivanje na pravopis, kao argument u komunikaciji), mi dovoljno govori o tvojoj wehabijskoj ideologiji i "ispranom mozgu"... Jeste svaki mezheb temeljen na sunnetu ali bezmeshebstvo, ili miješanje mesheba je izum vašeg novotara Abdulwehaba, koji , usput, nije nikakav alim, već sluga Britanije, kao što je i vaše učenje največa podvala muslimanima , nametnuta od neprijatelja islama.
2 Ali alim koji je živio stoljećima iza 4 mudžtehida i koji se, na koncu pokajao od svoga učenja, a vaše "daijje " ga i dalje slijede? Ludost i glupost... A da ne kažem o vašem "reformatoru" , neznalici Abdul Wehabu, koji se pojavljuje tek u 18 stoljeću i da on zna "više" od prvih mudžtehida... Zato Vas treba raskrinkavati i vaše sektaško učenje, svugdje i u svakoj prilici !!!
1 Evo samo jedan slikovit primjer u kojoj ste zabludi vi pripadnici wehabijske sekte... Je li voda čistija na izvoru ili stotinama kilometara dalje gdje se miješa sa kanalizacijom i bliži ušću? Ebu Hanifa i ostali meshebski imami su ili tabiini ili prve generacije iza, št znači da je npr Ebu Hanife mogao sresti Poslanikovog saws ashaba i pitati ga o sunnetu Poslanika... Vaši ideolozi, na koje se pozivati šejh Ibn Tejmije je živio tek u 12 stoljeću, istina bio je alim,
i sada recite iskreno sta djeca imaju o tome? u cijelom svijetu od toga nema nista a i cak da odu u tursku ili arapske neke drzave tamo tako i tako samo zenske u glavnom strankinje hoce samo za krevet. i protiv sam da djecu uce laz i katolici i pravoslavci nije da sam protiv islam nerazumiteme pogresno ali ..sta imaju o tome. allah u ekber neznaci ko sto svi misle alah je velik nego alah je veci i u kojem kontekstu stoji ta izjava prema drugima ?
djecu treba uciti da je svaki covjek i zena na svijetu isto vrijedan bio musliman katolik jevrej ili pravoslavac ili bilo sta drugo i da ucenje radikalnog islama nije dobro u koje se uci sta je ku far ili haram ili djihad itd. nisam u svome zivotu bio u djamji ali bez drugi razloga isto bi mogli reci kako su katolici ili pravosavci u crkvama skupljali pare za ubijanje po balkanu isto nije u razumu vjere.
To nije nauke vidjelo, jer nauka se potvrđuje dokazima, a vjere nikada ništa od svojih učenja nisu dokazali, nego su vjere političke organizacije i to organizacije koje imaju svrhu, metode i ciljeve.
Sad ce desetine i desetine komentara u odbrani kao "izvornog", wehabijskoga islama. Po zadatku i "spontano", horski...
Od Svitanja i Akosa samo lijepi projekti... Da je bogdom više ovakvih organizacija
Lijepo je sto se ovo organizuje ali je zalosno sto IZ dopusta organizovanje wehabijakim NGO, kakvi su Svitanje , Akos, to su legla wehabizma, i djeci ce pod formom edukacije nametnuti sektasko Abdul Wehabovo ucenje umjesto nase akide i hanefijskog mezheba!
Moram kazati da Svitanje i Akos propagiraju Hanefisko učenje i lijepi bosanski Islam. upoznao sam momke i imam samo lijepe riječi. Ti si vjerovatno pod predrasudama i špekulacijama donio ovakav stav....
@intelektualac Ili si wehabija ili nisi upucen.Ako su Busatlic, dr Zalihic end companny, "promotori", "hanefijskog ucenja, onda je vas Abdulwehab promotor izvornog islama a znamo ko je taj aektaski
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
učenje čega?
@fric šta t reba u životu, pokrit djecu od 8 godina?