{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen probni popis stanovništva u Brčko distriktu

S
6.11.2012. u 20:00
0
13
Završen probni popis stanovništva u Brčko distriktu
0
Završen probni popis stanovništva u Brčko distriktu
Probni popis stanovništva u Brčkom je završen i, prema prvim rezultatima, popisano je ukupno 1.056 osoba, 331 domaćinstvo i 437 stanova, saopštila je Komisije za probni popis stanovništva Distrikta Brčko.
U saopštenju se podsjeća da je u Brčkom probni popis proveden na šest popisnih krugova u distriktu, od ukupno 60 na teritoriji cijele BiH.

U toku probnog popisa u dva navrata Distrikt Brčko su posjetili međunarodni i monitoring timovi iz BiH, koji su zajedno s popisivačima na terenu upoznali tok ovog procesa.

U saopštenju se napominje da popisivači na terenu nisu zabilježili nijedan slučaj odbijanja davanja podataka, niti bilo kakve druge neprijatnosti.

Popis je vršen od 15. do 29. oktobra, a na području Distrikta obavljen je u mjesnim zajednicama Brezik, Bijeljinska cesta, Ivica Đermanović, Klanac, Ograđenovac i Bijela.

Cilj probnog popisa je provjera metodoloških, organizacionih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka da bi se blagovremeno i na prikladan način obavile pripreme za popis i otklonili eventualni nedostaci za njegovo provođenje 2013. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: