{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo probni popis stanovništva u BiH

S
15.10.2012. u 08:04
8
48
Počeo probni popis stanovništva u BiH
8
Počeo probni popis stanovništva u BiH
Probni popis stanovništva u BiH počeo je danas i trajat će do 29. oktobra, a bit će obavljen u 60 popisnih krugova, od kojih jedan obuhvata blizu stotinu domaćinstava.
U Federaciji BiH probni popis bit će proveden u 19 opština ili 33 popisna kruga, kojim će biti obuhvaćeno 3.000 domaćinstava ili 9.000 stanovnika, kao i u šest popisnih krugova u Brčko distriktu.

Probnim popisom u Republici Srpskoj bit će obuhvaćeno 15 opština u 21 popisnom krugu, što znači da će u nekim opštinama biti više popisnih krugova, a to je blizu 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Republici Srpskoj bit će proveden u Banjoj Luci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Bosanskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i Palama.

Popis će trajati do 29. oktobra, a popisivači su dužni prilikom dolaska u domaćinstvo pokazati akreditacije. Popisivači će sa sobom nositi mapu popisnog kruga da bi znali koja domaćinstva popisuju.

Probni popis treba utvrditi organizacione, metodološke, informatičke pretpostavke, odnosno simulirati i testirati sva ta rješenja.

Popisnica koja tretira stanovništvo ima 45 pitanja, a popisnica koja tretira stanove i domaćinstva ima 36 pitanja.

Direktor Agencije za statistiku BiH Zdenko Milinović saopštio je ranije da će probni popis koštati 200.000 KM, što je osigurano iz budžeta BiH, entiteta i Brčko distrikta.

Milinović je napomenuo da će svi podaci građana biti zaštićeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: