{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Probni popis stanovništava počinje 15. oktobra u 19 općina

F
4.10.2012. u 11:39
0
2
Probni popis stanovništava počinje 15. oktobra u 19 općina
0
Probni popis stanovništava počinje 15. oktobra u 19 općina
Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH bit će obavljen od 15. do 29. oktobra, a provodi se u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.
U Federaciji Bosne i Hercegovine probni popis će se vršiti na teritoriji 19 općina, odnosno 33 popisna kruga.

Probni popis će se provesti u Bihaću, Cazinu, Orašju, Tuzli, Lukavcu, Zenici, Kaknju, Goraždu, Travniku, Mostaru, Neumu, Širokom Brijegu, Livnu, a na području Sarajeva u općinama Centar, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad i Ilijaš.

Predstojeći probni popis predstavlja simulaciju popisa stanovništva na jednom broju popisnih krugova, odabranih uzorkom, radi provjere pripremljenih metodoloških, organizacijskih i informatičkih rješenja u prikupljanju i obradi popisnih podataka da bi se pravovremeno i na prikladan način pripremila provedba i otklonili eventualni nedostaci i krenulo u završnu fazu priprema popisa stanovništva naredne godine.

Kako navode iz Federalnog zavoda za statistiku podaci prikupljeni u probnom popisu stanovništva koristit će se isključivo u statističke svrhe i smatraju se povjerljivim.

Građani se mole za punu saradnju u realiziranju ove izuzetno važne statističke aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: