Došlo više od 15.000 sportista
0

Zatvoren ljetni sportski kamp u Trebinju

SRNA
Trebinje
Trebinje
Ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske (RS) Nada Tešanović sinoć je u Trebinju svečano zatvorila Ljetni sportski kamp koji se već desetu godinu zaredom u tom gradu odžava u organizacije resornog ministarstva.

"Nadam se da će nakon decenijskog iskustva u radu kampa, kroz koji je prošlo više od 15 000 sportista narednih godina ova ljetna škola sporta biti još bolje organizovana, a svi nedostaci ispravljeni", rekla je Tešanovićeva.

Viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice omladine i sporta RS Nenad Rađević istakao je da je jedan od glavnih ciljeva sportskog kampa omasovljavanje sporta.

"Među sportistima koji su već deset godina na kampu u Trebinju su i kandidati za Olimpijske igre, čime je on u potpunosti opravdao  postojanje", rekao je Rađević. 

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk rekao je da će lokalna vlast i dalje podržavati sve sportske aktivnosti, jer je Trebinje grad kulture i sporta.	"Ponosimo se rezultatima trebinjskih sportista, ali njihove uspjehe ne može podržati samo opština, već i privedna i javna preduzeća koja su nam i do sada pomagala", istakao je Ćuk. 

Plakete Ministarsta omladine, porodice i sporta RS za zasluge u razvoju sportskog kampa u Trebinju dodjeljene su opštini Trebinje, Hidroelektranama na Trebišnjici, preduzeću "Trebinje sport", Domu učenika Trebinje, doktoru Nenadu Ponorcu, specijalisti sportske medicine iz Banjaluke i Mišu Pešiću koordinatoru kampa. Ljetni kamp počeo je sredinom juna, od kada je u devet smjena u Trebinju boravilo preko 1 100 sportista iz RS, a bilo je zastupljeno 16 sportova.