Kamp Bjelašnica "Sarajevo 2011"
0

Marković: Bilo je dosta pozitivnih vibracija

Piše: Edin Isanović
U organizaciji Košarkaše fondacije Fenix i škole košarke GEN završena je treća smjena međunarodnog košarkaškog kampa za mlade generacije na Bjelašnici - "Sarajevo 2011".

Bivši bh. reprezentativac Nenad Marković podvlači da je sve proteklo prema očekivanjima.

“Zadovoljni smo. Bila su 32 polaznika i radili su pod nadzorom standardnog trenerskog tima.Učesnike je posjetio selektor Sabit Hadžić i reprezentativac Nihad Đedović. Treba naglasiti da je jedan od učesnika kampa bio i Nedim Đedović, koji je pokazao veliki talent. On je član omladinskog pogona Barcelone. Svakako treba reći da su nas posjetili Jelena Soce, direktorica Adidas Eurokampa u Trevisu i Claudio Coldebela, bivši italijanski reprezentativac", kaže Marković za Sarajevo-x.com.

Nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne naglašava da su imali veliku podršku NATO štaba i američke ambasade u BiH.

"Ako tome dodamo dolazak Tima Connellyja iz New Orleans Hornetsa možete sami zaključiti koliko je to donijelo pozitivnih vibracija među učesnicima kampa. Moram reći da je Connelly izrazio želju da finansira jednog učesnika u narednoj smjeni. Zadnji dan treće smjene pobjednici takmičenja dobili su prigodne poklone koje smo im podijelili u saradnji s prodavnicom sportske opreme Sport Life", ističe popularni Neno.

Danas počinje četvrta smjena. Prijavljeno je 35 učesnika, a gost kampa bit će Draško Prodanović, bivši selektor reprezentacije.

Radu će se priključiti i Gordan Firić. Planirano je da Bjelašnicu posjete igrači nacionalnog tima Saša Vasiljević i Goran Ikonić.