Ne treba brinuti za budućnost
0

Marković: Sjajno zvuči istina da košarkaških talenata ima

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Kao što smo već pisali, u organizaciji Košarkaše fondacije Fenix i škole košarke GEN u petak je na Bjelašnici otvoren međunarodni košarkaški kamp za mlade generacije pod nazivom Sarajevo 2011.

Kamp će biti održan u tri smjene, prva će trajati od 1. do 8. jula, druga od 9. do 16, a treća od 17. do 24. jula. Kamp će se održavati pored hotela "Maršal" na košarkaškom terenu BHTelecom.

Polaznici će učiti osnove košarke od poznatih bh. trenera Željka Lukajića, Emira Mutapčića, Draška Prodanovića, Mladena Ostojića i Sabita Hadžića. Proslavljeni bh. košarkaš Nenad Marković zajedno sa Gordanom Firićem i Emirom Halimićem želi napraviti prepoznatljiv brend u Sarajevu, ali i regionu.

"Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. Zadovoljni smo radom u ova dva dana. Sve je super. U subotu smo zbog vremenskih uslova trenirali u sali koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Zaista imamo vrhunske uslove", kazao je Marković za Sarajevo-x.com.

Bivši selektor bh. reprezentacije i nekadašnji trener sarajevske Bosne podvlači da naša država ne treba brinuti za budućnost čarobne igre pod obručima.

"Za ovo kratko vrijeme primijetio sam da ima dosta mladih igrača koji mogu napredovati. S druge strane, ima dječaka koji su tek počeli s treninzima. Svi se trude, žele da nešto nauče. To nam pokazuje da smo na dobrom putu. Sjajno zvuči istina da talenata ima. Uostalom naša država je poznata po tome. Neka to potraje, a nadam se da hoće. Navijam", prenosi utiske naš sagovornik.

Marković napominje da će u septembru sa radom početi i škola košarke GEN (Gordan, Emir i Nenad).

"Planirano je da startamo u devetom mjesecu, ali prvo treba uspješno završiti započeto sa kampom", dodao je Marković.

Popularni Neno je na kraju naglasio kako su se dječaci bili sretni kada su na otvaranju vidjeli selektora bh. državnog tima Sabita Hadžića, te reprezentativce Nihada Đedovića i Edina Bavčića. Najavio je da će u narednim danima nekoliko treninga održati poznati evropski treneri. Imena nije želio otkriti.

"Neka to bude iznenađenje", zaključio je Marković.