BiH
0

Zatrpana građevinska jama u Nahorevskoj 5

Sarajevo-x.com
Višespratni bespravno izgrađeni objekt u Nahorevskoj 5, koji je bez potrebnih odobrenja počeo graditi investitor Bedro Hasanović, može se smatrati, da praktično od danas više ne postoji.

Nakon demontaže oborenog građevinskog krana i građevinske opreme ostavljene na gradilištu, kamioni preduzeća ''Rad'' i firme ''Bosman'' su tokom posljednjih dana intenzivno dovozili potrebni materijal kojim je zatrpana građevinska jama gdje je nekada stajao pomenuti bespravno izgrađeni objekt.

Urbanističko-građevinska inspekcija Općine Centar, koja vodi inspekcijski postupak uklanjanja bespravno izgrađenog objekta u Nahorevskoj ulici, planira da do kraja ove sedmice okonča kompletan posao.

Preostalo je još da se dodatnim nasipanjem zemlje izvrši poravnanje ove lokacije sa okolnim zemljištem odnosno, kako nalaže građevinska struka, da se teren dovede u prvobitno stanje. Sa okončanjem tih radova ujedno će biti stabilizovan i okolni teren s ciljem sprečavanja eventualnog klizanja tla i oštećenja Nahorevske ulice.

Za uklanjanje pomenutog bespravnog objekta, građenom u neposrednoj blizini distributivnog plinskog prstena, čime je u opasnost dovedeno okolno stanovništvo i njihova imovina, Općina Centar je obezbijedila sredstva koja će biti naplaćena od investitora Bedre Hasanovića, vlasnika firme ''BH Bau''.

Sva demontirana građevinska oprema, privremeni objekt i dijelovi oborenog građevinskog krana će biti predati vlasniku.