{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra rušenje bespravno izgrađenog objekta u Nahorevskoj

S
28.12.2011. u 15:47
0
4
Sutra rušenje bespravno izgrađenog objekta u Nahorevskoj
0
Kako bi osigurali nesmetan prilaz mehanizaciji i nastavili uklanjanje bespravno izgrađenog objekta u Nahorevskoj 5, investitora Bedre Hasanovića, vlasnika firme BH Bau, radnici komunalnog preduzeća Rad su, po nalogu Građevinske inspekcije Općine Centar, u srijedu 28. decembra 2011. godine, uklonili dvije garaže izgrađene na parceli pored gradilišta. Nakon što je građevinski otpad odvučen na gradsku deponiju, pripadnici policije su žutom trakom označili zabranu ulaska na gradilište.

Pripadnici Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar će tokom noći dežurati pored gradilišta. Sutra ujutro je planirano da preduzeće Rad uđe sa mehanizacijom i započne uklanjanje bespravno izgrađenog objekta.

Osim što je pomenuti objekt izgrađen u neposrednoj blizini distributivnog plinskog prstena, također postoji opasnost od pojave klizišta ispod Nahorevske ulice, što je priznao i sam investitor.


Kako je javnosti poznato, početkom decembra ove godine na osnovu Rješenja Građevinske inspekcije Općine Centar o prinudnom izvršenju rušenja, radnici komunalnog preduzeća Rad su započeli uklanjanje dviju etaža bespravno izgrađenog objekta u Nahorevskoj 5, investitora Bedre Hasanovića – vlasnika firme BH Bau. Kako je investitor na ulazu u gradilište ostavio navodno pokvaren kamion pun zemlje, tokom ovog perioda nije bilo moguće sa mehanizacijom pristupiti rušenju.

Projekt uklanjanja je uradio Zavod za saobraćaj Građevinskog fakulteta u Sarajevu, dok je za nadzor zadužena firma ''Energotehnika'' iz Doboja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: