BiH
0

Okončanje inspekcijskog postupka u Nahorevskoj 5 za 10 dana

Sarajevo-x.com
Početkom naredne sedmice radnici građevinske firme ''Bosman'' trebalo bi da završe demontažu polomljene konstrukcije građevinskog krana na bespravnom gradilištu u Nahorevskoj 5, koji se urušio 6. januara ove godine u ranim jutarnjim satima. Također se na ovom gradilištu intezivno radi na uklanjaju građevinske opreme i privremenog objekta, koji su tokom izgradnje koristili radnici firme ''BH Bau'' u vlasništvu Bedre Hasanovića, investitora bespravne gradnje. Demontirana oprema će biti vraćena vlasniku.

Nakon završetka ovog posla, prema utvrđenoj dinamici radova, planirano je dalje zatrpavanje građevinske jame iskopane za potrebe izgradnje nelegalnog objekta, čime će stabilnost okolnog terena biti povećana.

Kako bi ubrzala proceduru inspekcijskog postupka uklanjanja bespravno izgrađenog objekta, urbanističko-građevinska inspekcija Općine Centar je, pored radnika komunalnog preduzeća ''Rad'', dodatno angažovala i firmu ''Bosman'' koja je, nakon obrušavanja krana, dovukla u rekordno kratkom roku više od 1.300 kubnih metara kvalitetnog kamenog materijala za stabilizaciju obližnje saobraćajnice, što je preporučio i Fuad Babić, koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo.

Ukoliko dozvole vremenske prilike završetak radova na zatrpavanju građevinske jame u Nahorevskoj ulici se očekuje do kraja naredne sedmice.