Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kozmetička promjena da se senzibilizira javnost, jedina promjrena vrijedna pažnje je da se krenu procesuirati svi koji su uključeni u bilo kakav gospodarski kriminal počevši od vrha, dakle od baketa, zlojoglua i dode prasca.
et smanjise je na onu iz 2010 :D
@semum - socijalna davanja su davanje porodiljama,socijalna davanja nezaposlenim licima koji su na birou a ostali su bez posla,socijalna davanja bolesnim i teško pokretnim licima itd.itd.itd.Zar to treba ukinuti?
Ajde sad ne serite . Jel bio zahtjev da se smanje plate?? Jesu smanjili?? Jesu!! Pa pozdravimo onda to . Jel treba sad sve da osuđujemo pa i ove dobre poteze?? Ništa nam ne valja. Ovo je kao u moru ali i to je nešto. Pozdravljam potez skupštine i pozivam ih da nastave sa promjenama i radom.
Kao kap u moru.:D Pozivam klix da nam omogući editiranja komentara ili ako ne zna da ima ta opcija neka mi kaže. :)
Nema :) Šta ispališ iz prve ispalio si.
"Zastupnici u Skupštini KS smanjili sebi plaću za 20 posto"....kako je lijepo kad sam sebi možeš da smanjuješ i povećavaš platu, prema želji.... "za nju su glasali predsjednik Komisije Elmedin Dino Konaković ".....pa koliko to funkcija obnaša neakav košarkaš.....e, rano moja ljuta
Treba ukinuti te Kantone, pa neka ti mozgovi od politicara skontaju, kako ce sebi sa "svojim strucnim nivoom znanja" pronaci posao ili novu stolicu. Ti kantoni su oduvjek bili lakrdija i cirkus. Sada je shansa da se ukinu jer ionako nisu bili produktivni.
Ukinuti sve dodatke i bonuse.
i bit ce kasnije kako i oni sad prezivljavaju ccc
Treba usmjeriti energiju na promjenu zakona koji zatiru trag pravdi u društvu i koče našu privredu koja treba da nam obezbjedi bradna mjesta a u isto vrijrme obezbjeđuje privilegovan položaj pojedinim domaćim privatnicima kod javnih nabavki i tendera. Smanjili ste plate. Svaka čast, ali gospodo poslanici na kantonalnim i federalnom nivou prave promjene tek predstoje.
ovi su dobro prosli http://www.avaz.ba/vijesti/teme/demir-mahmutcehajic-vijecnik-sdp-a-zaboravio-na-proteste vjerovatno ce i ovi
Hihihi odlicno ajmo dalje,smjena KOMPLETNE VLADE KANTONA SARAJEVO -POVECANJE PENZIJA ZA NAJMANJE 15 % :)
bas fino sad razliku para nek podjele Bojanu Nihadu i Daniju i mirna Bosna i nece vise biti blokade saobracaja
Ja ih znam koji imaju svoj privatni biznis i dobijaju punu plaću u Skupštini kao profesionalni zastupnici a plus su članovi raznoraznih odbora.
Da, smaljili su plate za 20%, al su povecali topli obrok za 15%, na odvojeni zivot uzimaju više nego pršle godine 5%, izmisli su još nekih toškova tipa telefon kirije itd. Tako da njima fakticki plate povecane u prosjeku 5 do 10% !
zato ce se pojaviti agencija za zastitu proizvodjaca banana u bih, u kojima ce naravano doticni raditi haha
zalosno, ali istinito, sve ce to oni na drugi nacin namiriti, naravno sve po zakonu, a ovce ce pricati kako su nesto uspjele promijeniti
Da ne zapalise zgradu dosad bi i povecali place
sutra ocekujte povecanje plate za 15% u skupstini RS-a
Neki dan je Radeljas (nazvaisni u Kantonu) otvoreno rekao da je dobio 100.000 KM od SDA za glas za Zavod Zdravstvenog osigurana. Ono covjek otvoreno prica... Ja mislim kada jedan od njih pocne padati i druge otkirvati to ce tek biti haos. Naravno ako tuzilastvo bude stvarno radil svoj posao, pored cinjenice da su ih stranke postavile. Dakle negdje se mora poceti i stati sa ovim. Kod nas se mi sokiramo tih 5 minuta dok citamo i to je to. Zato nemojte kritikovati ljde sto su na planumu i protestuju, ovo je stvaro uzas sta se desava. Ono covjek hladno prica za pare eto jedan primjer a koliko je takvih. Hej 100.000 hiljada za jedno podizanje ruku ?!
Raja, imam prijedlog... Plata Politicara treba da bude prosjek plate u FBIH ili BiH, znaci trenutnih 825 KM. Na taj nacin mozemo ocistit ove majmune koji su tu samo radi para...ostatak koji je patriotski nastrojen radit ce i svojim radom popraviti prosjek i na taj nacin povecati sebi platu a nama proizvesti nova radna mjesta.... To je po meni jedini nacin ovim majmunima stati u kraj.... Ostale beneficije skratiti na topli obrok svesti od 15 KM po danu... ko sto sam i ja imo u firmi.... i VOZDRA! :) Pozdrav Raja!