{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnici u Skupštini KS smanjili sebi plaću za 20 posto

27.2.2014. u 17:54
650
101
Zastupnici u Skupštini KS smanjili sebi plaću za 20 posto
650
Zastupnici u Skupštini KS smanjili sebi plaću za 20 posto
Skupština Kantona Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine Kantona Sarajevo donijela je danas odluku o linearnom smanjenju plaća svim zastupnicima u Skupštini za 20 posto, saznaje portal Klix.ba.
Odluka je bilo jednoglasna a za nju su glasali predsjednik Komisije Elmedin Dino Konaković te članovi Mirsad Pindžo, Eldar Čomor, Enes Zeković i Mirjana Malić dok su odsutni bili Naser Nabil i Hanka Vajzović.

"Nismo čekali da se riješe administrativni problemi, da se izmijene zakoni i našli smo način da Komisija koja ima nadležnosti odmah realizuje jedan od stavova Skupštine KS. Očekuju nas ozbiljni rezovi na svim poljima i dobro je da ličnim primjerom zastupnici pokaže da su spremni za rezove. Primanja zastupnika u KS su manja od primanja naših kolega u drugim kantonima niti ima primanja po drugim osnovama. Ali, ipak, vrijeme je za ovakve poteze kako bi mogli pokrenuti i ostale procese", kazao je predsjednik Komisije Dino Konaković za Klix.ba.

Ova odluka je donesena na prijedlog dopredsjedavajućeg Skuštine KS Kemala Ademovića i počinje se primjenjivati od 1. marta.

Najveću plaću u Skupštini ima predsjedavajuća Malić dok profesionalni zastupnici mjesečno dobiju po 2.200 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: