Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
HDZ izborni paradoks glasi: kako sa 6% glasova ostvariti 100% legitimnosti unutar 33% konstitutivnosti.
Jest. Samo ako će npr. Jedan glas Bošnjaka iz Ahmića vrijediti 50 hrvatskih glasova iz Viteza;
Washingtonski je zamijenjen dejtonskim i nevažeći je
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jeste neki, proglasite napokon Dragančeta počasnim predsjednikom BiH, na rubu je nervnog sloma.
Zato sto u saradnji sa trojkom koriste kao predizbornu kampaniju… gdje trojkasi i sbb uporno govore da je gospodin Bakir prodao izborni zakon…. A ustvari oni su ti koji po rijecima Niksica, nisu znali sta potpisuju… eto zato!
Zato što će prijedlog proći na Domu naroda zahvaljujući glasovima SNSD-HDZ. Kad bude oboren na Zastupničkom domu, 'Političko Sarajevo' će biti optuženo za opstrukciju.
jel ima neki prijedlog da se bira jedan covjek a ne trojica ?
@gooUser1648542618 Jasno je fasisto, znamo s kim imamo posla. Smrt fasizmu - sloboda narodu!!
Jel ima neki hrvat koji je po mjeri svih i koji ce zaista raditi za interes hrvata kao i za interes drzave i svih njenih naroda koji je prihvatljiv za hrvate. Hrvati dragi budite iskreni znamo da to nije covic niti bilo ko iz hdz...da se razumijemo ni ova druga dvojka bakir i mile nisu nista bolji i oni rade sve protiv tzv svog naroda
Politicki potez, a ovako ce strancima pokazati crno na bijelo tko je bio protiv tko za itd.. Nemamo mi ekonmskih problema, zdravstvo funkcionira bolje nego svici itd... Ovo im je jedina zanimacija zadnjih 30 godina, nacionalne, tu i jedni i drugi i treci su experti. Pardon i oni cetvrti da se nekto ne uvrijedi :)
6%trazi vlast 100% pa to mogu samo hinje uzp
Zašto se stvara dzamahirija kad ne može proći u domu naroda?
Kliks opet podrzava rusku agresiju? Sa 6 slova Z u naslovu
Broj Rvata u BiH max 150 000 .Ja ih razumijem ali nismo mi krivi sto se iseljavaju I ne radjaju. To je demografija koju nijedan zakon ne zaustavlja. Voljeli bi stvoriti svoju jedinicu ali u Dejtonu je drugacije zakljuceno.Sve ostalo je napad na ustavnopravni poredak BiH a to je protuzakonito i nemoguce minimum putem.
i sda je pripremila saglasan-recipročan prijedlog tj. dopunu prijedloga hdz-ovog izbonog zakona, tako da bošnjački član predjednistva bude kandidat sa najvećim brojem glasova uz uslov da od 8 kantona (tu nisu zapadnoherc. i posavski kanton) mora osvojiti najviše glasova u 6 kantona (u tih 6 od predmetnih 8, nisu uključeni kanton br.10 i bosansko-podrinjski). Hdz i sda bi se trebali podržati, a što se tiče građanske opzicije, ona izvjesno neće podržati ove prijedloge.
Pitaju li se ovdje Bosanci i Hercegovci i za šta?!
Jednostavno kad se kaže, jedna lična karta dvije su zajedno, a jedna govori da gradonačelnik mora da izgovara za svoja pitanja. Jedna velika ordinacija govori, da škola ima svoje obrazovanje i da voli svako svoje veliko božanstveno stvorenje.
Komentar ti je nepismen, šta je pisac htio da kaže?
svi govore da se borimo za gradonačelnika. Jer on je nama rekao sve, da se bori, da voli, svije da znamo, za to se borimo, za njegovo djelo, da nam da sve se bori, za nas sam, protiv svih ostalih.
Naredio Putin..
Zašto Bošnjaci se bore za unitarističku BiH kada znaju da neće proći na 77% teritorije BiH?
Zašto se 6% stanovništva BiH koje tu državu uglavnom mrzi bori za 100% vlasti u istoj i ucjenjuje većinski narod koji tu državu voli i nema rezervnu?
POZIVAM LIDERE BOŠNJAKA DA TRAŽE DA SE ONI IZBRIŠU KAO KONSTITUTIVNI NAROD I DA SE SVRSTAJU U OSTALE (GRAĐANI) - Ovo je jedini način da se razbije nacionalistička podjela
ko o cemu murva o postenju...