Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa najvjerovatnije ako konstativni narodi ne mogu doci do svog prava, da im se onda to omoguci. Bice da je to razlog
BeHaPatriota Pa kad neće da se dogovore da se živi mirno i lijepo. Da se ide u EU, da se malo razvije država.
Zamisli ove bizarne situacije. Kvazi stručnjaci Klixa se sada brinu i hvataju za pravnu utemeljenost eventualne odluke Schmidta.Pa majmuni jedni, kako objašnjavate to da su visoki predstavnici od Daytona do danas donijeli preko 100 amandmana i odluka na štetu srba i hrvata.To vam nije bio problem, ali sada kad ne ide u vašu korist onda kmečite.
S tim svim odlukama su izmedju ostalog i hrvati i srbi dobili funkcionalniju drzavu. Sve sto po vasem ide u korist Bosnjaka zapravo je dobro i za manjine.
Tu vašu tobože korist i brigu za manjine koja je dio vaše bosnjacke propagande, Schmidt hoće upravo da prekine, jer se vaša tzv briga za manjine očitava u tome da i manjinama predstavnike biraju i ujedno predstavljaju muslimani.
Sve rupe koje su Ameri i stranci propustili u nametnutom ustavu treba popuniti ne pitajuci nikoga da bi zemlja mogla funkcionisati.
Pitam rodjaka, koji je 90% nijemac i koji se aktivno bavi politikom i clan je FDP stranke u Njemackoj, za doticnog i on se samo nasmija i rece: a tu je on na kraju zavrsio, to je komican politicar i kad ga nisu vise ozbiljno shvatali a trazio je poziciju Merkelova ga poslala van drzave na sluzbu samo je mislio da je u nekoj ambasadi. Toliko o covjeku koji hoce da cacka oko ustava i igra se Boga.
Pokusace oni sve naravno ako im Bosnjaci dozvole jer znaju da Bosnjaka ima najvise u Bosni a to znaci da ce za 10 ili 20 godina suvereno vladati BiH a zapad se toga boji i onda su osmislili sa hrvatima i srbima prag 3 % da bi tako mogli izbrisati Bosnjacku vecinu toga su se sjetili neprijatelji i domaci i strani
Weiter voran langsam aber sicher
Da vidimo i toga čovjeka koji želi da prihvati apartheid. Nacistička Njemačka je davno kapitulirala. Zapad ponovo podcjenjuje Bosnu. Istorija se ponavlja.
Koliko je puta do sada visoki predstavnik mijenjao ustav fbih bez odluka suda u BiH, ako bi autor članka mogao napisati?
Suština je tome što odredbe Ustava FBiH o izboru delegata nisu u suprotnosti sa Ustavom BiH. Zašto bi Krišto povukla svoju apelaciju u vezi toga. Suštima je u tome da se zapiša teritorija, odnosno UZP-om osvojeno, pa kako to ne mogu pravnim putem, jedino im je ostao Šmit. Šmit je pod velikim pritiskom određenih krugova desnice iz EU i SAD. Na žalost, jedino nam je ostalo da na izborima otjeramo desničare iz vlasti, a do izbora protesti ispred OHR-a.
Cuj mijenjati izborni zakon 2-3 mjeseca uoci izbora!
Isto tako zato sto je vas petric mjenjao
Naš ustavni sud je jasno ocjenio da trenutni izborni zako nije u skladu sa ustavom BiH! Prema tome ovo što vi pošete nije istina!
A kako bilo ko normalan može od Ustavnog Suda očekivati da ospori Ustav? Ustavni Sud je tu da štiti Ustav, da po njemu sudi, kakav god da je, koliko god se sviđao ili ne sviđao Ustavnom Sudu ili bilo kome drugom! Može biti totalno nakaradan, ali funkcija tog Suda je da ga štiti!
Nije ga sud osporio al jesu gradzani bjeze ko muha bez glave iz BiH zbog uredzenja zemlje!
Zato što mu se može. Hoće da pokaže ko je gazda!
osporio ga je finci tuzio je drzavu a kad izrael podrzi hrvate on je na strani sejde i fejze u gorazdu koji se 66 izjasnio ko hrvat
"I kritika ka tome je opravdana, međutim treba imati na umu slobodu i pravo svakoga da se izjasni kako želi te činjenicu da navedena odredba Ustava FBiH nikada nije osporena" Ja sam Amerikanac ali i dalje mi ne pomaže da se zaposlim u Americi i da živim tamo kako hoću i kolko hoću. Izgleda da samo Bošnjaci mogu da budu šta žele.