Komentari (357)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je i danas nasa zastava i uvijek ce biti.Zivjela nezavisna republika Bosna i Hercegovina
Republike ???
Ni jedna zastava nije vrijedna jedne dječije suze.
Slazem se. Ali sto bi djeca plakala zbog boje zastave?
@_Hodi_ Zato što im očevi ginu za kretene koji ih varaju zastavama.
A tako izgleda kraljevski, smirujuce, predivno. Pitam se da li ima iko ko ce osporiti ljepotu zastave, zastave koja odise neutralnoscu, mirnocom.
legendarna zastava, i najljepša
1333 je,
VOLIM LJILJANEEEE
@M84 hahaha
@M84 nema veze odakle potice simbol ( istorijski zna se) ali zastava sa ljiljanima je prelijepa, spada medju najljepse zastave svijeta. Tako izgleda otmjeno, kraljevski, umirujuce.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Olako smo mi predali ovu svetinju bandi iz OHR-a.
Teško da srednjovjekovlje na najbolji način oslikava zajedništvo svih naroda u BiH. Anadolska podrasa nam je na prevaru ubila kralja, u roblje odvela oko 150 000 ljudi, pobijena je skoro sva vlastela, sve opljačkano, i zulumčarila stotinama godina. Onda je jedan dio naroda preko noći rekao da je to ok i prihvatio i identitet i religuju te polurase a danas bi upravo taj dio da baštini srednjovjekovlje . Ujedno je ovo i školska definicija licemjerstva, ili čak bezobraštine i lopovluka.
Možda bi bolje bilo da taj dio naroda za grb uzme recimo fes, turban, baklavu, itd. Nešto što je ta nazadna anadolska podrasa unijela u naše svakodnevne živote. Baštiniti srednjovjekovlje je šizofreno, ali problem nije to, nego što oni koji su trebali da ga baštine sada prihvatuju opanke ili germanstvo. Doduše, bliže je ali svejedno nije autoktono. Tako da je svo srednjovjekovlje ovih prostora za vjek vjekova na žalost poraženo lažima.
@rade_s vrlo dobri uvidi! što se tiče simbola buduće zastave/grba novonastalog naroda bošnjana (dobrijeh?) predlažem tufahiju ili šampitu (jednostavno za napravit, a bogme i za mentalno probavit)!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Realno najljepša zastava.
Nikad ljepšu nećemo imati. 💗
Ovu zastavu treba ponovno vratiti kao zastavu BiH. Ali prije toga je treba modificirati na način da iznad grba sa ljiljanima stoje tri etnička grba, hrvatski, srpski i bošnjački. Znači, šahovnica, orlovi, polumjesec i zvijezda...
Pa zna se ciji su ljiljani bili grb prije 1000g to sto neki nemaju istoriji pa prisvajaju svasta njihov problem.
kakve veze mi bosnjaci imamo sa mjesecom i zvijezdom, kakve veze katolici sa sahovnicom i na poslijetku kakve veze ovi pravoslavci sa orlovima.. ispran ti je mozak
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
tako lijepa zastava trebala je ostati
Nije sto je moja/nasa...al fakat je prelijepa!
kod nas u rs masemo samo sa trobojkama, ova "muslimanska" moze samo na 23%, a i to je mnogo, ali ipak su oni pobijedili u ratu, tako da, sta je tu je...
Preciznije Ruskom naopakom trobojkom hehehehehheheh što bi ste svoju imali kad imate rusku ahahahahahahahahahah
@puJ-do hvala na ukazanim propustima policije republike srpske.. svakako sada treba obratiti paznju na te islamske provokatore iz djulica, kao i iz janje, i zakonski ih kazniti za pokusaj destabilizacije republike srpske...ove u raskoj ne treba dirati, oni su vecina za cetnika vucica, tako da je to manjina zbog kojih ne treba zaostravat odnose izmedju srba razlicitih vjera :DDD
To je ta nasa jedna jedina i prkosna od sna... :)
moja zastava!