Teško da srednjovjekovlje na najbolji način oslikava zajedništvo svih naroda u BiH. Anadolska podrasa nam je na prevaru ubila kralja, u roblje odvela oko 150 000 ljudi, pobijena je skoro sva vlastela, sve opljačkano, i zulumčarila stotinama godina. Onda je jedan dio naroda preko noći rekao da je to ok i prihvatio i identitet i religuju te polurase a danas bi upravo taj dio da baštini srednjovjekovlje . Ujedno je ovo i školska definicija licemjerstva, ili čak bezobraštine i lopovluka.
Možda bi bolje bilo da taj dio naroda za grb uzme recimo fes, turban, baklavu, itd. Nešto što je ta nazadna anadolska podrasa unijela u naše svakodnevne živote. Baštiniti srednjovjekovlje je šizofreno, ali problem nije to, nego što oni koji su trebali da ga baštine sada prihvatuju opanke ili germanstvo. Doduše, bliže je ali svejedno nije autoktono. Tako da je svo srednjovjekovlje ovih prostora za vjek vjekova na žalost poraženo lažima.
@rade_s vrlo dobri uvidi! što se tiče simbola buduće zastave/grba novonastalog naroda bošnjana (dobrijeh?) predlažem tufahiju ili šampitu (jednostavno za napravit, a bogme i za mentalno probavit)!
Prikaži sve komentare (357)