{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zasjedanje s rekordnim brojem tačaka

F
11.5.2010. u 07:17
0
11
Zasjedanje s rekordnim brojem tačaka
0
Zasjedanje s rekordnim brojem tačaka
Poslanici Narodne skupštine RS-a razmatrat će danas u Banjoj Luci Prijedlog zakona o popisu stanovništva koji je pripremila entitetska vlada i prema kojem bi RS od 1. do 15. aprila 2011. trebala samostalno da provede popis stanovništva, domaćinstava i stanova.
Na predloženom dnevnom redu skupštinskog zasjedanja je čak 47 tačaka, što je dosad najveći broj, a zasjedanje će vjerovatno trajati nekoliko dana i u više nastavaka.

Predviđeno je da se poslanici izjasne i o izmjenama i dopunama Zakona o Senatu te izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom rezervenom fondu po hitnom postupku, kao i o Prijedlogu zakona o prestanku važenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je također po hitnom postupku predložila grupa poslanika Partije demokratskog progresa.

U redovnoj proceduri razmatrat će se prijedlozi zakona o garantnom fondu RS-a, o prijenosu prava svojine na kapitalu RS-a u preduzećima koja obavljaju komunalne djelatnosti na jedinice lokalne samouprave te Prijedlog zakona o sticanju statusa samostalnih umjetnika.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o informaciji o pomilovanjima koje je donio predsjednik RS-a u 2009. i informaciji Vlade RS-a o primjeni Akcionog plana za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize na privredu RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: