Komentari (184)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije si imao slučajeve učiteljske samovolje koji su bili Bog i batina u učionici pa čak i tukli djecu. Danas imaš pokunjene učiteljice koje ne smiju da prdnu dok ne pitaju brižne mame na nekoj od viber/face grupa. Aplauz za malog debila i njegovu histeričnu majku. Ako ne želiš biti dio tog ludila i ignorišeš suvišna laprdanja, očekuješ profesionalizam, ti si čudna mama. Tako je sistem postavljen od vrtića. Kako da očekujemo zdrave i samokritrične ličnosti kasnije?
A dopušteno je da Ministar obrazovanja KS bude dr. nauka sa zvanjem redovnog profesora bez ijednog iole ozbiljnijeg naučnog rada. Največi domet mu je knjiga ''Silaženje sa planine po skliskoj travi''.
A ono kada roditelji cekaju pred skolom da zazvoni pa da udju na roditeljski, informacije i konsultacije, hoce li roditelji pred skolom moci zapiliti cigaru...i ako je zapale ko, kako i cime ce ih sankcionisati...a nastavnici su ionako kurbani bolesnih roditeljskih ambicija i prenaglasenih prava djece kojima je ama bas sve dozvoljeno.
Sarajlija6666: Čija li si ti zaostavština ako nisi Titina kao što kažeš , očeva-titinog omladinca , osmanlija ili austrougaraca, Kelta ili Ilira, pa čija li si deder pojasni nam.
e moj brale čim se ovi bave :)
Treba da postohe prava nepusaca, ali treba da postoje i prava pusaca. Niko ovdje na poziciji nije dosao na demokratski nacin, mozda rijetki, vecibu je dovela izborna mašinerija koja podsjeca na SAS dvadesetih godina u Njemackoj, posljedice poznate
skole su debilane....posaljes djete,vrati se debil....
ateističke debilane :D
Ovo sve navedeno je normalno gdje ja zivim, u Svedskoj, pa mi smijesno kako ovo vec i prije nije odluceno i kako se bune u komentarima..
Sta je normalno u Sweckoj,jel' da se ne smije suknja nosit'!?
@percepcija recepcije u skolama ovdje ne mozes vidjeti profesoricu u suknji
Svaka škola imat će na vidnom mjestu postavljen Etički kodeks, kao i na web stranici. Svaki zaposlenik, roditelj i djeca morat će biti upoznati s Etičkim kodeksom. Podrzavam, samo sta je sa kodeksom ponasanja ucenika i njehovih roditelja??? Kako ce tatini sincici i princeze dolaziti u skolu i kako ce se ponasati njihovi roditelji kada im se ukaze na asocijalno i nasilnicko ponasanje njihovog okota ???
Imaš etički kodeks i imaš SDA kodeks. Zavisi koji poštuješ.
Imaš etički kodeks i imaš SDA kodeks. Zavisi koji poštuješ.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Konzumiranje vjerskog fanatizma, to je izgleda pozeljna stvar!
Socijalijalisticko samoupravljanje, vrijeme je za to!
Odjelo ne cini covjeka, tako ni uska a ni kratka suknja ne cini zenu slabijeg morala. Licno znam dobro umotane i ne bi rekao da su olicenje moralnosti. Obicno ovakve zakone, eticke norme donose oni koji o sebi imaju visko misljenje te da su oni ti koji znaju sta je dobro za drugog , jer oni ne znaju, ti drugi. Ovo je debakl morala u najlicemjernijem obliku....
Pa inace u Sarajevu i ljeti na +35 djevojke nose farmerke,znamo zbog cega i cije fetve,ali sta je s'ustaskim kladionicama u blizini skola i vrtica...jel' to vitalni Bosnjacki nacionalni interes (kao sto je u ZE-DO kantonu)
Nisam prosvjetni radnik ali glupost da nastavnik ne smije za pauzu zapaliti cigaretu da se sabere jer nije lako imati posla sa gomilom djece.
Sve je ovo super, ali je cinjenica da nastavnici/profesori sami ne mogu odgajati djecu. To mora doci iz kuce, a u skoli se dodatno razvija. I koliko god nastavnik mora uvazavati ucenika, toliko je vazno i da ucenik shvati da nema pravo da radi sta hoce, bez da snosi odgovornost. Mozda ne bi bilo lose da se tokom roditeljskih sastanaka odrzi i koje predavanje o tome kako roditelji i nastavnici medjusobno mogu pomoci problematicnoj djeci.
Odjelo ne cini covjeka, tako ni uska a ni kratka suknja ne cini zenu slabijeg morala. Licno znam dobro umotane i ne bi rekao da su olicenje moralnosti. Obicno ovakve zakone, eticke norme donose oni koji o sebi imaju visko misljenje te da su oni ti koji znaju sta je dobro za drugog , jer oni ne znaju, ti drugi. Ovo je debakl morala u najlicemjernijem obliku....
Ko je u stanju da prepozna covjeka, njegov moral, da ga odredi po odjeci, po cigareti i sl, ko ke taj koji ce reci ovaj valja ovaj ne, ko je to?