Američka podrška medijima
0

Zamjenik ambasadora SAD-a posjetio Sarajevo-x.com

Piše: F. Borić
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Jonathan Moore, zamjenik ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, posjetio je Sarajevo-x.com.

Moorea su dočekali vlasnici portala Dario i Mario Šimić, glavni i odgovorni urednik Faruk Borić, te svi novinari i ostali uposlenici. Moore se upoznao sa radom našeg portala, utjecaju i posjećenosti, a sa zadovoljstvom se fotografisao sa redakcijom.

Moore se zahvalio na pozivu i prilici za sastanak.

"Meni je uvijek zadovoljstvo da vidim nešto izvan svoje kancelarije. Drago nam je da imamo priliku. Često se sastajem sa ljudima u Sarajevu, Bijeljini, Banjoj Luci, Mostaru, širom BiH. U prilici sam da se sastajem sa novinarima i sa zadovoljstvom odgovaram na pitanja. Vrijedno je imati što je moguće više kontataka. Vaš sajt je dio te priče i stoga smo mi u ambasadi zahvalni što imamo i ovu šansu", rekao je Moore uoči intervjua koji je dao za Sarajevo-x.com i koji će biti objavljen u petak.

U intervjuu se zamjenik američkog ambasadora osvrnuo i na nalog visokog predstavnika Valentina Inzka kojim se obustavlja primjena Zakona RS-a o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske i pod zabranom je raspolaganja do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH.

"Mi smo u potpunosti uz Inzka. Vjerujemo da je moguće naći odgovor za državnu imovinu uz pomoć Ustavnog suda BiH koji je dio Dejtonskog sporazuma. Mi očekujemo da će rješenje Ustavnog suda biti poštovano i u Federaciji i u Republici Srpskoj. To će trajati, ali svima je očigledno kakva je uloga Dejtonskog sporazuma", kazao je Moore.