Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svi su privatno angazovani. Nemaju oni vremena za bolnicu.
nece niko na kcus...jer nece u smrt prije vremena...
Sta je sad to, nije valjda opet Sebija nesto uradila? 🤣🤣🤣🤣
Stvarno sramota šta rade od građana Sarajeva, ljudi cekaju po 7h na hodniku gdje nemaju gdje sjesti a imaju povrede.
Godišnji budžet im oko 50 miliona KM a godišnje pregledaju 50tak hiljada pacijenata dakle košta nas oko 1000KM po pacijentu
Grad od 500.000 stanovnika + sto kcus pokriva citavu fed bi trebao imati najmanje 4 bolnice. A ne jedva dvije
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nigdje stolice, užas. Jednom bio, nikad više
Gravitoranje milion stanovnika ustanovi?U kakvoj alternativnoj realnosti zive ovi ljudi?
cuj milion stanovnika gravitira prema njima. pa nije Sarajevo Istanbul
@wrangler322 ja evo vec petnaestu godinu idem na kontrolu na DIP .Ta moja kontrola traje maksimalno 3 minute jer doktori samo pogleda ju nalaze / koje vadim u Vrazovoj / i opet znam cekati najmanje od 2 do 5 sati.Dva sata je kada rade dva doktora a obicno radi samo jedan i onda se cekanje oduzi i na 4 - 5 sati.Apsolutno ne branim DB,tamo ne znam situacija jer tamo ne idem zato sto oni nemaju taj odjel koji meni treba ali i na KCUS je isto.
CEKAJU KOVERTU SMETLJARI
A zasto niko ne ide na KCUS Kabinet za ortopediju. Kao da cijela FBIH dolazi u Opstu bolnicu . Treba jos ljekara dovesti na kabinet a i rasteretiti da se ide i na KCUS .
Smijesno i zalosno, zalostan sistem...nekad su doktori u ambulantama drzali u ormaricima medicinski materijal a sad im stoje registratori kao da su uredi, kao da si dosao u katastar jbt.
A sta znaci to elektronsko prijavljivanje na pregled, umjesto dugih cekanja u cekaoni cekat ces po mjesec dana na termin ...to smo vec vidjeli...pa u lokalnu ambulantu ne mozes doci za pet dana na red pregled im traje deset sekundi a pisanje pspirologije 20 minuta...
Narod je nezahvalan Bogu sto mu je sve dao.. Tako da i da vas kuci prgledaju ili operisu opet bi nasli dlaku u jajetu.. Nezadovoljstvo i nezahvalnost vlada među nama..
Direktor obavlja operacije privatno i u Turskoj,jedan dr nacelnik opcine,drugi isto na privatnim.
Pa ide li iko na KCUS?
Za 7 i po sati ne mozes reci "dobar dan" 200 puta, da ne pogrijesis, a ne 200 pregleda izvrsiti. To nije pregled, to je bacanje pogleda
bolnica ovog kapaciteta je na zapadu za grad do max 70 000 stanovnika...pa sad vi vidite kakav to kvalitet moze da pruzi ista bolnica za 500 000 gradjana...i nisu krivi doktori ni drugi medicinari
A treba i obraditi sve zgodne sestre
Polako nemojte žuriti sa elektronskim zakazivanjem termina. Možemo mi još 100-200 godina čekati. Čak šta više uživamo u tome. Ista situacija i sa Vrazovom. Na školskom u 2. smjeni uredno samo 1 doktor. Hodnici uvijek puni i nikom ništa. Nek ste stavili tv sa uputstvom kako pravilno ruke oprati. Zato valjda plaćamo ovolike doprinose za zdravstvo.