Sarajevo
92

Žalbe na duga čekanja na Ortopediji Opće bolnice: Ljekari dnevno pregledaju 200 pacijenata

S. Š. U.
Brojne su žalbe za duga čekanja u Kabinetu ortopedije Opće bolnice (Foto: D. S./Klix.ba)
Brojne su žalbe za duga čekanja u Kabinetu ortopedije Opće bolnice (Foto: D. S./Klix.ba)
Redakciji portala Klix.ba javili su se građani ističući zabrinutost zbog dugih čekanja na pružanje usluga Kabineta za ortopediju Opće bolnice u Sarajevu.

Građani se žale na preveliki broj pacijenata u hodnicima, za kojih tvrde da ih u određenim danima zna biti i oko 200 ističući kako to znači neshvatljivo duga čekanja na pružanje medicinske skrbi odnosno pregleda.

Iz Opće bolnice ističu kako se radi o kontinuirano velikom prilivu pacijenata na ortopediji te da je samo tokom jučerašnjeg dana do 15 sati pregledano 102 pacijenta, dok je do ponoći u Urgentnom centru opservirano još 58 hitnih ortopedskih pacijenata.

"Molimo naše sugrađane za strpljenje, ni jedan hitni pacijent neće biti vraćen. Ortopedi Opće bolnice ulažu maksimalne napore da odgovore potrebama pacijenata Kantona Sarajevo. Prema ovoj ustanovi trenutno gravitira blizu milion stanovnika i molimo naše sugrađene za razumijevanje", istakli su iz Opće bolnice.

Ističu kako bolnica brzano radi na uvođenju elektronskog načina najavljivanja pregleda. Tada bi termine pregleda zakazivali ljekari porodične medicine i svaki pacijent bi imao svoj termin.