{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zakon o popisu stanovništva na kraju neće biti usvojen"

S
1.9.2010. u 20:22
0
27
"Zakon o popisu stanovništva na kraju neće biti usvojen"
0
"Zakon o popisu stanovništva na kraju neće biti usvojen"
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv)
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihić ocijenio je da parlament BiH, na kraju, neće uspjeti da usvoji zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.
Tihić je rekao novinarima da je predsjedavajuća Doma naroda Dušanka Majkić prekinula današnju sjednicu suprotno Poslovniku o radu ovog doma i da je SNSD zloupotrijebio svoju ustavnu mogućnost.

On je optužio SNSD da koristi sve mehanizme kako bi pitanje zakona o popisu stanovništva bilo ispolitizovano i da bi u Narodnoj skupštini Republike Srpske bio zauzet stav da se taj zakon ne usvoji.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije danas razmatrao Prijedlog zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine, jer je predsjedavajuća ovog doma Dušanka Majkić prekinula sjednicu prije ove tačke, koja je bila posljednja na dnevnom redu.

Majkićiva je istakla da su delegati iz SNSD-a iskoristili poslovničko pravo i napustili sjednicu, jer su druga dva delegata iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić i Slobodan Šaraba eksplicitno rekli da će podržati zakon.

Narodna skupština RS definisaće 7. septembra zajednički stav o pitanju zakona o popisu koji će biti obavezujući za sve delegate iz reda srpskog naroda u ovom domu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: