Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ako se budu morale vaditi vize, zar ce nam nesto znaciti ? hahaha
mogli su staviti zakonski rok za dobijanje pasoša i tri mjeseca, kako su nesposobni produžit će rok i na pola godine...
hahah pa draga nita tek si 4 odoZGo sacekaj sad ce oni sanmo polako :p
Haj nemoj se provaljivati. To je za drzavljanstvo. Znaci plati se 204 eura za obradu zahtjeva i ceka se do godinu dana za rjesenje.
Pasoš Srbije košta 204 eura i čeka se godinu dana.
Eh jos samo da se to lijepo pretoci u praxu ma bio bi MRAK, nego @IZDAVAC posto si azuran tako, a nisi kao spric i ostali rado bih te castio kafom kad dodjes u TZ :) a mogli bi malo zarakijati .. ne bi nam naskodilo :) Hajdi budi mi dobar pa se cujemo :) Hvala!
Svaki pasoš se mora izdati u roku 30 dana. Trenutna dinamika izdavanja je sljedeća: Nakon što se zaprimi zahtjev u MUP, MUP kontaktira matični ured radi provjere podataka. Matični ured je dužan poslati elektronski odgovor MUPU u roku 3 dana. Odmah po primanju informacije iz matičnog ureda, zahtjev za štampanje se upućuje IDDEEA-i, kojoj treba maximalno 6 dana da odštampa pasoš. IDDEEA ima spisak i redoslijed opština za slanje gotovih pasoša. Prema ome 3 dana + 6dana= 9 dana+ maximalno 5 dana za isporuku=14 dana. Znači maximalno za 14 dana svakom će pasoš biti uručen.
MUP nije ni dužan da bilo šta zna o ovome, jer oni samo zaprimaju zahtjeve i šalju ih IDDEEA-i, a IDDEEA vrši perosnalizaciju i štampanje. Prema tome ako IDDEEA kaže da se od sutra primaju zahtjevi za biometrijski pasoš onda je to tako.
Nego ja imam jedno pitanje.. pored svih ovih lupetanja i afera, kofera, viklera, i frizura oko pasosa.. a da ne pricamo oko 31 septembra i slicnih situacija vise, dakle moje pitanje je slijdece: Hoce li se izdavati JEDAN ili DVA pasosa DNEVNO, SEDMICNO, MJESECNO, ili u GODISNJEM INTERVALU? Toliko.. puno hvala! Raspalite!
Ovdje izgledaju zbog blica. Pogledaj ovo http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and_Herzegovina_passport pa uspored sa starim pasosem.
MUP-ov posao je da zaprimi zahtjev i dodijeli knjizicku kad je dobije od IDDEEA, za njih se procedura ne mijenja uopste, sta oni imaju davati iikakve zvanicne informacije.
...bas lijepo izgledaju...makar na nesto lice :))))
jaoooo, pa ne mogu vjerovati!!! jos uvijek se niko od bosnjaka, srba i hrvata nije javio da komentira ovaj clanak vrijedjajuci se medjusobno?! mozda se oslobodilo koje mjesto u jagomiru, pa su vjecno budni naci(onal) forumasi nasli svoj mir... :-)
Sto, bas su lijepi.
kako odvratno izgledaju ovi novi pasosi!!!