|

Zabranjen uvoz makedonskih pilećih filea

Zabranjen uvoz makedonskih pilećih filea
6
S
SRNA
5.12.2014. u 15:05
20
komentara
6

dijeljenja
Zabranjen uvoz makedonskih pilećih filea Foto: Ilustracija
Republička inspekcija za hranu zabranila je uvoz i naložila vraćanje pošiljki proizvoda "Gold – pileći file vakum", makedonskog proizvođača "Pekabesko", rečeno je Srni u Inspektoratu Republike Srpske.
U tri slučaja, analizama je utvrđeno da je kod tog proizvoda sadržaj fosfata bio oko sedam grama po kilogramu, što je iznad granica propisanih pravilnikom, koji dozvoljava pet grama po kilogramu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a saopštilo je da će donijeti naredbu o zabrani prometa proizvoda od mesa proizvođača "Pekabesko" na području RS-a, koja će trajati do otklanjanja navedenih nedostataka, a s ciljem zaštite zdravlja potrošača.

Po prijemu navedene naredbe, Inspekcija za hranu će, s ciljem njenog dosljednog provođenja, vršiti pojačane kontrole i u potpunosti postupati po mjerama koje budu definisane tom naredbom.

U toku redovnih pregleda pošiljki hrane prilikom uvoza, Republička inspekcija za hranu svakodnevno uzima uzorke hrane na laboratorijsku provjeru zdravstvene ispravnosti.

Na osnovu procijenjenog rizika od potencijalnih nepravilnosti, planirano je i ciljano izvršeno uzorkovanje prerađevina od mesa radi ispitivanja sadržaja fosfata.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...