Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
20 godina od rata a mi još razglabamo o boračkom pitanju!
@Nepredvidiva. Da imamo o čemu pamenijem, ili da samo malo normalniji, ne bismo ni ratovali. Ovo je dobrodošla tema da ne mislimo o industriji, infrastrukturi, obrazovanju. Paščadi ionako samo kost treba.
Ma za 50 godina ce ovi biti nekih ratnih vojnih invalida.... ko kornjace zive 200 godina..
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ovdje niko pobjedio nije. Rat su zaustavile strane sile, koje su u Dejtonu stvorile ovakvu BiH. Trebalo je poslije rata to reci borcima, a penzije i primanja dati samo invalidima i onima koji su izgubili roditelje do zavrsetka skolovanja,novac usmjeriti u privredu. Poslije rata su nam prodavali mitologiju da bi se obogatili i zavrsili privatizaciju.Danas nikad manje BiH, a oni bogati i gospoda. Hrvati su borcima dali mirovine, a imaju i putovnice, Srbi dobili RS, pogodite ko je donji
Zlatne kašike?
Zlatne kašike?
Najbolje bi bilo bitango i ministr,,Grande Koalicije,,da nas sve pobijete. I bi kad bi mogli,govana se najeli.
I tako SDA jos jednom izdade boracku populaciju. Zukan Hekez ispade mala maca za ove iluzioniste iz SDA.
Da li ce skinuti sa liste morati vratiti novce koje su primali redovno?
Smanjiti plate politicarima na prosječnu platu u BIH i onda ce poceti raditi u korist drzave da bi i njima bilo bolje sutra !!!
i sta je sa tih 6500 laznih boraca i njihovih laznih izjava|? jelko vratio pare, jel optuzen za lazne izjave ..ista ?
Pa jel se to Vi hvalte kako ste ljudima koji su branili ovu napaćenu Bosnu i bili na bilo koji naćin i bilo kako oštećeni smanjili ili ukinuli invalidninu, a da nepricam da zovete ljude na reviziju koji su izgubili djeloe svoga tjela pa pobogu nemogu se regenerisati djelovi tjela. Sram Vas i stid bilo , kao prvo niko od nas nije tražio da nam date certifikate nego ste vi smislili kako da nastavite pljačku koju ste počeli prije za vrijeme i nakon rata.
Asim Sarajlic sa invalidninom od skromnih 2.860 KM
Da je Zukan ostao, pocistli bi te lazne invalide i borce koje su SDA i HDZ uveli za glasove...
rat ce bit glavna stavka jos 20god
Inace sam legalista, ali BUKVAREVICA NA VJESANJE!!! 1. ! 2. ! 3. !
Evo kako su na meni napravili ustede od 9 KM mjesecno: Mene je na prvoj liniji fronta pogodio M84 u lijevu natkoljenicu i slomio je na licu mjesta. Oporavak je trajao 18 mjeseci. Procijenjen na 30% kao RVI lX grupe. A onda je moj stranacki kolega Zukan Helez naredio rezove. Bio sam na komisiji i sa 30% skinut na 20%. Tako je drzava na meni ustedila 9 KM svaki mjesec. Cestitam!
6500+++ lažnih boraca puta tri članova porodica 20 000 ZNOOOO SE glasova na prethodnim izborima za SDA+++HDZ ! Plus 20 000 peMzionera koja dobiju 50KM socijalne pomoći plus 40 000 iškolovanih hodža i fratara to je ne RAČUNAJUĆI KANtonalNE I OSTALE UHLJEBE , ČEK DA UZMEM DIGITRON : 20 000 + 20 000 + 40 000= 80 000 znoo I ZNA SE . Takva demokratija pobjeđuje UVIJEK i bez AMira Zukića ! :)))
ASIM SARAJLIĆ SDA PRIMA INVALIDNINU OD 2800 ŠTO NJEGA REVIZIJA NIJE DOKUČILA ?!
Svi zaposleni RVI ODMAH gube NAKNADU ! Očito ga nije sprječavala da obavlja posao !
Za godinu dana 1000 boraca gubi STATUS RVI ! Krajnje je vrijeme da ga izgube svi ! Ako si sa 20 godina postao RVI možeš to 40 godina to biti. Niko ne može biti RVI penzioner, jer penzioneri ne rade. Borci mogu primati boračke penzije ako se donese takav zakon. Šehidke porodice ?? Dok djeca ne navrše 26 godina ! Uhljebljene budžetlije ODMAH NAPOLJE ! Od tih para financirati navede kategorije ! SDA i HDZ je 20 godina dobijala glasove od LAŽNIH INVALIDA !
@kub. RVI moze biti i penzioner. Uplacuje se invalidski dodatak, tj. pomoc drugog lica. Ja sam RVI, radim - za to dobijam platu i jos 120KM na osnovu tuđe njege. Kad odem u penziju, necu prestati biti RVI