Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li kao i 100 hiljada radnih mjesta?
Brzi ste nedao Bog nikome, pored vase organizacije svi bi pomrli...
Korišteni testovi nisu službeno potvrđeni, već su ih odobrili samo instituti koji surađuju. Testovi su često selektivni (Wuhan i Italija) npr. primjenjuju se na kritično bolesne ljude ionako i tada su beskorisne za procjenu rizika od bolesti.Bez testova, koji su upitni u pogledu svoje informativne vrijednosti i njihove lažne primjene, ne bi bilo naznaka za hitne mjere.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Znaci nema porasta novozarazenih u toku ove sedmice (nema testova), a onda ce eksplorirati broj novozarazenih, kad dodju testovi??
Prvo zaposlene testirati da ne bi slucajno bilo problema sa unosom i sistem
hoćete li ih podjeliti i ostalim kantonima i bolnicama?! #nakopitam
Sta imamo od 150.000 testova kada ne testirate gradjane??? Gdje su otisli dosadašnji testovi??? Zasto se ne testira i zasto ne daju informacije sta se radi i u sta se ulaze????
Hajde vi ugrađeni botovi ne s.......e više! Bogata Amerika nema dovoljno testova, testiraju samo one sa ozbiljnim simptomima. Nema dovoljno zaštitne odjeće i maski. Nema respiratora. Nema ih dovoljno ni u Italiji, ni u Austriji. CT jedini dijagnosticira upale pluća. U Kini se niko ne otpušta iz bolnice dok CT ne potvrdi povlačenje upale. N e i z l a z i m o n a p o lj e.
Kao i rukavice i maske koje smo DOBILI od amera, prvo idu kod katedrale na štand pa tek onda medicinskim ustanovama. Nevjerovatno koliko ljudi se ne boji Boga. Ulica Nalina u Starom Gradu nije očišćena. Ljudima nije stigao hljeb. Jutros u 08.00 skoro 100 auta je čekalo da siđe a nije moglo od leda na cesti.
da niste malo uranili s ovim? ali hajde, bolje ikad nego nikad
Ne prizeljkujem nikom zlo, ali, stvarno bi bi bilo fora da ovi sto pametuju i kritikuju svaciji napor da se epidemija stavi pod kontrolu, fasuju ovu koronu, da prodju kroz sav taj belaj, pa da cujem onda sta bi pricali.
Samo za odabrane, a "obicni"treba da se testiraju na bijelom luku i travaricu.
E je..ga kad nema testova stalna pitanja :sto nema testova, sebija ovakva, sebija onakva.Sad kad nabavi 150.000 testova opet ne valja, narodu nikad ugoditi
Šta će nam kad ih ne koristimo?
je li kasno?
"real time testovi" stižu sa dva mjeseca zakašnjenja
150 hiljada u futuru, 300 komada u prezentu. Zločin
Da li iko moze reci koja je cijena testova neki govore da se cijena krece oko 30-50eura. Hvala
U nas je sve tempirano, kao i vakcine za onu gripu (pticiju- cini mi se) sa zakasnjenjem.