Komentari (269)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjerski blagdani za Rome: Đurđevdan Aluminijdan Bakardan Kumulatordan Mesingdan
@Naslovnica1 Zaboravih najvažniji :(
Znaci li to da ja imam pravo na 10 neradnih dana ako sam iz mjesovitog braka? 😃
...imaš pravo bit nezaposlen.
15–20 ako ti su ti i baba-nana ili djed iz preostalih konfesija! ;)
Katolici opet prođoše najbolje. Sedam dana sa Silvestrovom.
Budisti na aparatima..
Iskoristit cu dane za rad na crno
Obradovalo bi me a i pomislila bi da smo ravnopravni tek kada bi i za one koji ne slave vjerske praznike odnosno slave Novu godinu, 1. Maj i slično, također bilo po 5 neradnih dana, odnosno onoliko slobodnih dana koliko imaju oni koji slave vjerske praznike. Dakle, nije probloem samo neka se svako izjasni šta slavi i neka za praznike koje svaki pojedinac slavi dobije isti broj neradnih dana. TO BI BILA DEMOKRATIJA, a dotle, avaj!
DRZAVA bi ustedjela na TOPLOM OBROKU i PREVOZU za dane praznika, a posao bi morao biti odradjen svakako.
Jos jedan od betonskih dokaza 5-6 patriota stalno tvrdi a to je da se desila uzasna stvar: "bosanski muslimani, lazni Bosnjaci su masovno konvertovali u cetnike. Njihove stranke SDA,SZBH,SDP,SBB,DF i njihovi biraci ser prosto utrkuju ko ce dokazati da je veci cetnik. Sta poruciti saki preostalih Bosnjaka/Bosanaca, ARBH i zrtvama. UDRUZITE SE I ODBRANITE SE.
@esad.jaganjac mogao bi malo do psihijatra. Ti imaš pravo i budi ono ŠTA ŽELIŠ BITI. Dakle Bošnjak, Kinez, ili šta god ti padne na pamet i niko nema pravo ni riječ da ti kaže. Ali, demokrata moj, ja nisam Bošnjak, nikad bila, nisam i neću biti, ja sa Muslimanka, pa imaj malo mozga u glavi i dozvoli da svako bude ono što hoće a ako nam se bude silom nametalo da se izjašnjavamo kao Bošnjaci barem ja, javno ću promijeniti vjeru, iz inata. Popustite nas više pobogu, neću da sam Bošnjak.
Za cerku zlocinca GLASALI SU I DELEGATI CETNICKIH STRANAKA SDA I SZBH. Vijest koja će zasigurno ostaviti u ustima gorak okus, kojeg ni novogodišnje delicije neće plaho promijeniti jeste, da je taze, u Narodnoj skupštini RS-a, za njenog potpredsjednika/cu, imenovana Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka Radovana Kradžića, optuženog i još ne osuđenog ratnog zločinca za genocid nad Bošnjacima. Za kćerku ratnog zločinca, su pored svih iz reda Srba, pozicija i opozicija svejedno, glasali i Murvet Bajrakt
@esad.jaganjac Kada se i ako se uopšte ovako žućno i sa žarom budeš ikada zalagao za pravdu u smislu toga da će kako ti kažeš ,,gorak okus,, ostaviti u ustima činjenica da u Federaciji ,,podobni,, imaju penziju 2.200 KM a moja majka sa 40 godina staža neku bijedu između 500 i 600 KM (a ima joša manjih penzijica_sadake) i da 20 godina penzioneri umiru 5 godina ranije nego bi trebali od gladi je SDA_bošnjaci su tako naredili onda ću ozbiljno pročitati sve što si napisao, dotle ništa.
Masala, masala po pet dana!!!! To mogu placati samo drzavne firme koje uzimaju i kapom i sakom. Privatne firme nece moci jer ce im produktivnost biti umanjena, manje zarade, a dadzbine iste. Blago ti je nama u ovoj drzavi. Cak jedan dan za hidzretsku godinu ili za dan kada je Muhamed rodjen. Kakva hidzretska, kakav rodjendan !!!! Uh .....
Gdje je onaj šeljak sa nikom "poturce" sto je skoro se prijavio ko muha na govno leti kad je upitanju bosna i Hercegovina!! Jaki bolesnik ljudi nemoj te strogo sa tim cetnikom!!!🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦😎😎😬😬😬
Bajram baracola ☺☺☺☺☺☺
E ovako bi ja radio ko jedan od 'ostalih'. A ovo ostali zvuci ko neki Partizanski film il grupa, neki diverzanti i gerilci. Svidja mi se. Idemo ostali! Al ja bi prvo provjerio kad imaju Budisti a kad Hindusi svoje feste, a ima i raznih Budista, Tibetanci, Japanci, Vietnamci, itd. I onda izaberem one sto imaju praznike i svece razne od Maja do Septembra, kad je lijepo vrijeme i toplo, i onda budem taj, i imam placen odmor 5 dana plus vikend za ljeto, ili spojim sa regularnim odmorom da produzim.
Jer recimo svak ima 5 dana, znaci moze 5 petaka il ponedeljaka preko ljeta za duze vikende, ili neki festival i velik praznik Hindu il Budisticki koji se slavi po 3-5 dana, i onda im kazes ja kao Ostali i Budist imam pravo na 5 dana i hocu da slavim svoj praznik sto traje 5 dana, posto je to daleko najveci praznik kod nas i svi ga slave. Taj nas od 5 dana je spiritualno, duhovno vrijedan ko oba bajrama il ko bozic i uskrs i sveti duhovi i kraljevi zajedno u mojoj vjeri. I moraju ti dati 5 dana.
Ako si nezaposlen onda imas 365 dana.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ima li neka religija da kazem da nema fixne praznike? da sebi spojim par vikenda od ovih dana, i malo odputujem
Ima li sta za nas rastafarijance ?
Meni ne treba davat'. Ja ću za Bajram uzet' koliko meni treba, za Ramazan također. A vi pišite i davajte kol'ko vam drago.
ja sam agnostik I hocu da radim !