Komentari (309)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odustao! Prepao se za svoju guzicu! kratko i jasno
"Srbija vjerovatno ne bi postojala bez RS, a ni RS ne bi postojala bez Srbije". VRLO OPASNA TEZA da Srbija ne bi postojala bez RS. Opasno je vezivati sudbinu Srbije za entitet u BiH, koji je forma administrativnog aranžmana u BiH uređenog Daytonom, a kako se radi o sporazumu on je kao i svaki sporazum podložan promjenama. Teza da RS ne bi postojala bez Srbije svi znamo da je tačna i zašto
stvarno ne znam al ovaj dodik vise i bogu i narodu dodio
Homere S ...svako po 30% (ostatak za Ostale). Nemože po 30% može po 25%, a ostalima 25%. Popis se ne objavljuje samo zato što su Hrvati pali na 7,2 procenta, Srbi jedva 30%, Bošnjaci oko 52%, Ostalih ima više od Hrvata - upitno je koliko su kao narod u Ustavu?
Koliko je policajaca iz RS-a ubačeno u masu u potočarima, a nisu imali ni akreditacije - neobelježeni! Zašto Vučiću nije saopšteno da je pronađen BIA-in telefon na mezarju Pottičari. One fotošopove ste tako loše napravili, a neka se Vučućevi mediji napokon usaglase i izađu sa jedinstvenim saznanjima. Ovako kada se čita i gleda ti šest medija vide se laži i podmetanja na kilometar.
Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsjedništva BiH, jedan je od vođa opasne organizacije najradikalnijih islamista u toj državi, tvrde u izvještaju američke nevladine organizacije.NVO Ratni koledž SAD i još nekoliko oraganizacija, u izvještaju "Islamizam i bezbjednost u BiH", navode "da je Izetbegović povezan s Muslimanskim bratstvom, od kojeg su kasnije nastale Al Kaida i ISIS", piše "Informer". Prema ovom izvještaju, američke NVO čak sumnjaju da je Izetbegović omogućio iranskim špijunima da uđu u BiH i tako podržao terorističke akcije. U izvještaju se navodi i da je Izetbegović godinama u vezi sa radikalnim islamistima. "Posle rata, od 1999. do 2003, Bakir je bio u Upravnom odboru humanitarne islamske organizacije Merhamet. Kao i ostale slične fondacije, Merhamet je bila paravan za krijumčarenje oružja u BiH tokom rata. Nemoguće je da Bakir, kao asistent i sin predsjednika Alije Izetbegovića, nije bio upoznat s ovim aktivnostima, kao što nije mogao da ne zna za dovođenje mudžahedina u BiH", piše u dokumentu, u kojem se navodi i da je Bakir Izetbegović sarađivao i s vehabijama. "Učestvovao je u izgradnji džamije kralja Fahda, omogućivši da se zemljište na kojem je sagrađena pokloni Saudijcima, iako je pripadalo Srbima. Ta džamija je poznata kao centar vehabijskog uticaja i moći u BiH. Osim toga, veze Bakira i iranskih zvaničnika su kontroverzne, pogotovo što su neki od njih povezivani s islamskim teroristima. U proljeće 2013. Bakir se usprotivio izbacivanju iranskih diplomata za koje se ispostavilo da imaju veze s vehabijskim vođom u Gornjoj Maoči. Iako nije utvrđen kontakt Izetbegovića s njima, mnogi su se pitali da li je otvorio vrata špijunima i terorističkim operacijama", navodi se u izveštaju.
jao jadna bosno suverena
Drugim riječima seljačić Vučić je poslao ovu poruku: "Ovom prilikom zamoljavamo NATO da nas ne bombarduje jerbo naša hrabra srpska eskadrila SUPER GALEBA ne može da poleti zbog nedostatka goriva u skladištu. More te li sačekati još par hevti da nam Rusi dopreme to gorivo pa ćemo vam vrlo rado biti target practice."
Svako ko vjeruje da je Vučić bio "žrtva" neka samo pročita naslove članaka po srbijanskim medijima i biće mu jasno da je sve iscenirano. Onoliku količinu propagande nisam vidio od Riste Đoge i 90tih.
Vučiću kaži slobodno da si mu naredio da odustane. ILI će posljedice biti... sve gore po Srbiju koja je sa podrškom Dodiku nema perspektive!
OK, u scenariju da Dodik "ne posluša" Vučića, šta se dešava? Referendum očito nije legalan - osim za one koji ne žele shvatiti polozaj RS-a u BiH a zato i hoće referendum i federalizaciju, ne bi li to promijenili. Razdvajanje na tri entiteta postoji već sada, tamo gdje HDZ vlada nema previše Federacije niti njenih zakona, a tamo gdje Bošnjaci vladaju je isto samo s drugim predznakom. U stvari, sqmo jedna stvar nije NIKADA pokušana, a to je zajednička vlast, svako po 30% (ostatak za Ostale). To nam nikada neće priznati ni demagog Dodik, ni Dr. Čović ni Izetbegović. Jer im baš to ne odgovara. Zamislite koje bi selendre bile Banja Luka unutar Srbije i Mostar unutar Hrvatske jer da su unutar tih država bile bi dleko na periferiji, baš kao i Sarajevo u doma Osmanskog carstva. I baš kao što današnje elite svakako Sarajevo pretvaraju u selendru.
Mani patetike Vucko..Zamoli ti njega da on njega raspise i onako su ga zedni i Bosnjaci i međunarodna zajednica a ne dajes mu alibi da se izvuce jer ce odustati od toga i opet ce biti spika on bi raspisao al et Srbija ga zamolila.Preko glave je Dodika i a i tebe i Bosnjacima,Britancima,Amerima,Turcima,Albancima,ali i Hrvatima.Slomi se hud nesto glumeci nekog regionalnog faktora a ne hebu vas ni Bosnjaci,ni Crnogorci,ni Albanci,ni Hrvati..Totalno nebitan faktor i jedino gdje imate uticaja je fasisticka tvorevina koja je trn u oko cijelom svijetu.To je vas maksimum za narednih 100 godina.
i nemojte misliti da becete odvesti.....
Bajram šerif mubarek olsun Dodiku i Vucicu iz Bosanske Krajine. Da taj referendum napokon dovedete kraju. AK47 moja olovom te hranim iza tebe stojim svoju zemlju branim olovom se kunem i zivotom svojim do zadnjeg daha iza tebe stojim
Uzeti cu tvoj, selam iz Buzima
Pitaj svoje sa Grmeca sto su uspijeli pobjeci, kako je bilo sa 5. Korpusom, kad smo vas ganjali. Ako Bog da ganjamo ce vas ponovo sve preko Drine.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Trebaju i Sandzaklije da raspisu referndum! Prestanite vise ovom vucicu pisati pa vise ga spominjete nego oni u srbiji!!!
Da bi Srbija bila dio EU naredjenka su stigla da se lize s nasim idiotima... A sad ce se on rijesiti Dodika pazite sta vam kazem.... Nema Dodik podrsku Srbije jer oni imaju vece planove... A dragi kako volite reci za nas " poturceni" sad ja vama kazem moji dragi poturceni srbi savijte repove ... Nema vama zivota bez nas u BIH
Teglite plaho... Ja jos nisam vidjela Ahmeda ni Ajsu da radi u banci u BL ili bilo gdje ustvari u RS-u a vidjela sam i Milice i Bozane , Snezane u Federaciji po bankama se guzlaju... Pa sad odgovori: ko koga tacno tegeri? Mi vase prihvatamo kao i prije rata a vi nase nikako. Imam prijateljicu otac joj iz Banjaluke mama iz Travnika iz mjesanog je braka i zivi u Banjaluci 25 godina magistar farmacije i gdje god aplicira nema posla jer joj je majka muslimanka... Pa sad te opet pitam ko koga tegeri ?
Srbi i dalje imaju vlažne snove o Srbiji zapadno od Drine, entitet je samo kompenzacija za Kosovo i tzv. Krajinu. Ne vidim ni najmanju naznaku međunarodnog priznanja ili nešto slično. Uzalud referendumi ako te ne priznaju veliki. Ratovali sa gotovo svim komšijama: Bugari, Hrvati, Bošnjaci, Albanci, Crnogorci okrenuli leđa, u debelom NATO okruženju. BiH je bila i ostala tampon zona vijekovima nimalo slučajno, pa da vidimo kako ćete imati međunarodno priznatu državu bez podrške velikih, a Putin sve skupo naplaćuje, energente i sve ostalo i neće se pitati samo njega. Pa vi slobodno izvolite... Na dvije stolice neće ići, država sa teritorijalnim pretenzijama na zapad, razapeta između EU i Rusije, znaju to i Dodik i Vučić i Nikolić, samo vuku vlastiti narod za nos, morat ćete odlučiti...
Ratovali s svima i u ratovima pobijeđivali, uvijek na strani pravde bili a ne kov odam se naguzili i pridruzili okupatoru. Došle Osmanlije vi se poturčili, mi posle 500 godina otjerali, došao 1. sv rat pobijedili (vi na strani okupatora), došao 2.sv rat mi pobijdlil (vi na strani okupatora i zločine pravili) ovaj zadnji smo opet ppobijedili i to protiv nato, suprostavili se natou koji čitav svijet siluje znači uvijek na strani pravde....
Jesu otišli s povijenim repom kada su dobili po guzici ... 500 godina se iživljavali i pljačkali , živjeli ko paraziti ništa pametno nisu donijeli... Više je Austrija uradili za 30 godina okupacije u BiH nego osmanlije za 500 godina, samo smo dobili od njih negativne stvari tipa ne rada i gledati kako nešto smuljati i s lkše strane uraaditi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ADLER 17.07.2015. u 15:37 0 "Srbija vjerovatno ne bi postojala bez RS, a ni RS ne bi postojala bez Srbije". VRLO OPASNA TEZA da Srbija ne bi postojala bez RS. Opasno je vezivati sudbinu Srbije za entitet u BiH, koji je forma administrativnog aranžmana u BiH uređenog Daytonom, a kako se radi o sporazumu on je kao i svaki sporazum podložan promjenama. Teza da RS ne bi postojala bez Srbije svi znamo da je tačna i zašto
Ma kakav nastavak? Tvrdnja je više nego jasna. Nije mi jasno šta sa ovim političari u Srbiji žele da postignu. Vučić je dobio signale da bi Dodik mogao dobiti po nosu.
@Rekure.... Tebi "Srbin" dođe kao neka titula. Ti si to, za razliku od mene, jedino "postigao" u životu da budeš rođen kao Srbin, a mogao si se roditi i kao Francuz, crnac Kinez, ali si ono što od sebe sam napraviš u životu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)