Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba vratiti sve sto je autenticno... Bezveze mi je historiju mjenjat nismo mi srbi 😂
Rugala se vrana vrani..
iebala vas ćirilica brišite to, Allah će vas kazniti!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Cirilica je bosansko pismo, koje je Vuk Karadzic ukrao, malo prepravio i napravio Azbuku.
Nikad zescu glupost nisam procitao
Pa zasto ste vi islamizovani Srbi prestali pisati Cirilicom, kad ste do prije 100 i kusur godina svi pisali Cirilicom. Ukrali vam pravoslavni Srbi pismo, pa vi onda prestali da pisete sa njim. Nece biti da je tako. Prije ce biti, da ste u namjeri da pobjegnete od vaseg srpskog porijekla presli sa Cirilice na Latinicu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Hobo vam cirilica mater, pa ni srbi je ne koriste, komunisticka posla, sto kaze Mesa rahmetli ulizice to su najgori ljudi
zapadni susjedi bi to brzo riješili
Cirilica je i bosansko pismo!
E sad da se imena gradova vrate u izvorno ime, BOSANSKI ŠAMAC, BOSANSKA KOSTAJNICA, BOSANSKI NOVI, BOSANSKI BROD, BOSANSKA GRADIŠKA.....
Bosanski Svinjar (Prnjavor)
jako lijepo pismo, al zbog približavanja zapadu smo preuzeli latinicu i to ima mnogo svojih prednosti, al ne bi smjeli a i necemo zaboraviti ćirilicu. a vrh idiotizma je pismu davati nacionalni preznak.
Vrati frajeru latinicu u genocidnu banja luku... kmetovi jedni..
I ne radi Benjamina nista!
Ja po ovim slikama vidim da se vise potencira to sto je i cirilica dodana a manji fokus je na samom objektu koji je prelijep. Mi smo multikulturalna i multietnicka sredina i ovo je normalno, ne vidim potrebu da se ovo naglasava.
Ovo se na deutsch kaže "Fachwerkhaus"
isto ko sto u rsu latinicu forsiraju
Šta kaže "dia"? Fašista neće oka sklopiti večeras 🤣
...ti on majcinu majku
Hvala Bogu da ste i to sredili. Samo da smo suvereni i multietnicki
bude se lijepe uspomene. rodio sam se 100 metara ispod stanice u bistrik medresi. tu se kao djeca igrali, svercovali u ciri do dovlica, onda cekali drugi voz pa nazad na bistrik. nesto prelijepo. neka je sa srecom za buducnost
Još ćete vi dugo obilaziti sve što je Abdulah Skaka pokrenuo i realizovao od projekata. Polahko ove četiri godine će vam biti sasvim dovoljne da sve obiđete.
Jel i m tel antenu dinokio stavio
Eto, sad će Srbi da dozvole bošnjačkoj djeci da uče bosanski jezik. Al malo sutra.