BiH
68

Volonteri Udruženja "Smješak" već dvije godine pomažu socijalno ugroženoj djeci

Piše: M. N.
Udruženje za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" obilježilo je drugu godišnjicu humanog rada kojim djeci uljepšavaju dane i barem malo pomognu u surovom životu koji nisu birali.

Volonteri su se okupili u prostorijama Udruženja kako bi proslavili sva dobra djela koja su učinili tokom proteklog perioda.

"Na ovaj način htjela sam se zahvaliti svim svojim volonterima na nesebičnom radu, a posebno volonterki Izeti Musić, koja je više od godinu i po kod nas. To je vrlo odgovorna i vrijedna žena pa smo joj uručili zahvalnicu i skroman poklon s posvetom našeg Udruženja", rekla je Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja.

Udruženje "Smješak" počelo je radit u februaru 2013. godine. Od tada do danas su organizirali brojne akcije gdje su prikupljali hranu, odjeću i higijenske potrepštine koje su dijelili socijalno ugroženoj djeci na području cijele BiH. Pomagali su i tokom poplava.

"U našem komšiluku, u školama, na ulici ili na poslu svakodnevno dolazimo u dodir sa djecom koja nemaju šta da jedu, nemaju zdravstveno osiguranje koje im je potrebno za liječenje, nemaju pribor za školu jer njihovi roditelji nisu u mogućnosti to da im pruže. To nas je i podstaklo da osnujemo udruženje jer svaki se čovjek lijepo osjeća kada zna da će usrećiti nekoga i izmamiti dječiji osmijeh", rekla je prilikom osnivanja Turkić-Iković.

Dječiji osmijesi koje svakodnevno vidimo na fotografijama govore više od ijedne pohvale ili riječi. U budućnosti planiraju nastaviti rad, a samo s jednim ciljem - učiniti život boljim socijalno ugroženoj djeci.