BiH
99

Volonteri Smješka obradovali dječicu SOS Dječijeg sela Gračanica

Piše: M. N.
SOS Dječije selo Gračanica već 15 godina pruža topli dom za djevojčice i dječake iz cijele Bosne i Hercegovine koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da odrastaju uz svoje roditelje. Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetili su kuće ove ustanove i družili se sa mališanima.

Volonteri Smješka donirali su prehrambene proizvode, higijenske potrepštine i garderobu kao mali doprinos SOS Dječijem selu koji brine o 60 djece dobi do 15 godina.

"Obišli smo ovo Dječije selo i dopustili su nam da upoznamo jednju njihovu porodicu sa divnom dječicom i njihovom SOS mamom. Oduševili su nas kako ljudi rade i kako su preslatka djeca. Dobili smo i zahvalnicu", rekla je za Klix.ba Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja.

SOS Dječije selo Gračanica nalazi se na brežuljku iznad centra Gračanice, u prekrasnom prirodnom okruženju sa ukrasnim drvećem, žbunjem i cvijećem. U okvir njega nalazi se 17 kuća. Za većinu djece, SOS Dječije selo Gračanica je jedina porodica i dom za koji znaju, a SOS majka njihov roditelj. Veze koje se grade unutar SOS porodica su čvrste i traju cijeli život.