{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volonteri Smješka obradovali dječicu SOS Dječijeg sela Gračanica

28.8.2015. u 16:55
99
1
Volonteri Smješka obradovali dječicu SOS Dječijeg sela Gračanica
99
Volonteri Smješka obradovali dječicu SOS Dječijeg sela Gračanica
SOS Dječije selo Gračanica već 15 godina pruža topli dom za djevojčice i dječake iz cijele Bosne i Hercegovine koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da odrastaju uz svoje roditelje. Volonteri Udruženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci "Smješak" posjetili su kuće ove ustanove i družili se sa mališanima.
Volonteri Smješka donirali su prehrambene proizvode, higijenske potrepštine i garderobu kao mali doprinos SOS Dječijem selu koji brine o 60 djece dobi do 15 godina.

"Obišli smo ovo Dječije selo i dopustili su nam da upoznamo jednju njihovu porodicu sa divnom dječicom i njihovom SOS mamom. Oduševili su nas kako ljudi rade i kako su preslatka djeca. Dobili smo i zahvalnicu", rekla je za Klix.ba Jasminka Turkić-Iković, predsjednica Udruženja.

SOS Dječije selo Gračanica nalazi se na brežuljku iznad centra Gračanice, u prekrasnom prirodnom okruženju sa ukrasnim drvećem, žbunjem i cvijećem. U okvir njega nalazi se 17 kuća. Za većinu djece, SOS Dječije selo Gračanica je jedina porodica i dom za koji znaju, a SOS majka njihov roditelj. Veze koje se grade unutar SOS porodica su čvrste i traju cijeli život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: